Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Dušku kupili tri „mercedesa” za 200 hiljada * DPS će pod pritiskom pristati na nove izbore * Ako policija ne nađe ubice, ima ko hoće * Bar oštetili za 10 miliona, ministar ignoriše sud * Pobjeda stranke Sebastijana Kurca * Separatisti će primijeniti kosovski recept * Agresija i secesija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 16-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Boris Bogdanović, poslanik Demokratske Crne Gore:
Demokrate će još malo ispratiti u političku prošlost ovo nezdravo i tzv. zdravo tkivo DPS-a. Prava je istina da se ne zna koje je bolesnije.

Vic Dana :)

Uđe Perica u autobus i pita ga vozač :
- Koliko imaš godina?
- Sedam.
- Kada bude došao kondukter, reci da imaš šest.
- Zašto?
- Pustiće te besplatno.
Dolazi kondukter i pita ga :
- Koliko imaš godina ?
- Šest!
- A kad puniš sedam?
- Čim izađem iz autobusa.

Kaže tata Perici:
- Ako danas iz matematike dobiješ jedinicu, ja i ti se više ne poznajemo!
Kada se Perica vratio iz škole, tata ga pita:
-Šta si dobio iz matematike?
A Perica će na to:
-Ko si ti!?

Pita baba taksistu:
- Koliko sam dužna za vožnju?
- 10 eura, baba.
Baba daje 5 eura. Taksista kaže:
- Nije 5 nego 10.
A baba će na to:
- Ša šta hoćeš i ti si se vozio???Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni U NP BIOGRADSKA GORA USPJEŠNO ZAVRŠEN PROJEKAT KOJI TRAJE DVIJE GODINE
Markiran najveći crni medvjed na Balkanu
Medvjedu stavljena satelitska ogrlica za praćenje Markiran najveći crni medvjed na Balkanu Saša Jeknić naglašava da su medvjedu dali ime Nikola, da je težak 225 kilograma i da će se, zahvaljujući satelitskoj ogrlici, u naredne tri godine redovno očitavati podaci o njegovom kretanju po šumama i planinskim masivima nacionalnog parka
KO­LA­ŠIN – U no­ći iz­me­đu su­bo­te i ne­dje­lje u Na­ci­o­nal­nom par­ku Bi­o­grad­ska go­ra, u tri sa­ta i de­set mi­nu­ta iza po­no­ći, po pr­vi put je uhva­ćen i sa­te­lit­skom ogr­li­com mar­ki­ran cr­ni me­dvjed, te­žak im­po­zant­nih 255 ki­lo­gra­ma. Di­rek­tor NP Bi­o­grad­ska go­ra Sa­ša Jek­nić na­gla­ša­va da su me­dvje­du da­li ime Ni­ko­la. Jek­nić is­ti­če da je eks­pert­ski tim sa Bi­o­lo­škog fa­kul­te­ta iz Be­o­gra­da na če­lu sa doc. dr Du­škom Ći­ro­vi­ćem i ve­te­ri­na­rom Slo­bo­da­nom Spa­so­je­vi­ćem u sa­rad­nji sa slu­žbom za­šti­te NP Bi­o­grad­ska go­ra ovim uspje­šno za­vr­šio pro­je­kat „Po­sma­tra­nje me­dvje­da”, ko­ji tra­je već pu­ne dvi­je go­di­ne.
Pro­fe­sor Ći­ro­vić ka­že da je me­dvjed Ni­ko­la je­dan od naj­ve­ćih uhva­će­nih, pre­mje­re­nih i mar­ki­ra­nih me­dvje­da na Bal­ka­nu i da će on u na­red­nom pe­ri­o­du do­sta­vlja­ti po­dat­ke o svom kre­ta­nju.
– Pro­je­kat „Po­sma­tra­nje me­dvje­da” pred­sta­vlja za­jed­nič­ku ini­ci­ja­ti­vu NP Bi­o­grad­ska go­ra i NP Ta­ra, u okvi­ru re­gi­o­nal­nog pro­jek­ta ko­ji re­a­li­zu­je Svjet­ska or­ga­ni­za­ci­ja za za­šti­tu pri­ro­de WWF Adria i NVO „Par­ko­vi Di­na­ri­da-mre­ža za­šti­će­nih pod­ruč­ja Di­na­ri­da” pod na­zi­vom „Za­šti­će­na pod­ruč­ja za pri­ro­du i lju­de”, pod po­kro­vi­telj­stvom šved­ske raz­voj­ne agen­ci­je SI­DA. Ini­ci­ja­ti­va je po­sve­će­na raz­vo­ju tu­ri­zma ori­jen­ti­sa­nog na pri­ro­du uz pro­mo­vi­sa­nje mje­ra za­šti­te i una­pre­đe­nja sta­ni­šta me­dvje­da – po­ja­šnja­va Jek­nić.
On ka­že da će u na­red­nom pe­ri­o­du sta­nov­ni­ci za­šti­će­nih i okol­nih pod­ruč­ja do­bi­ti pri­li­ku da se uklju­če u mje­re za­šti­te di­vlja­či, ali i kre­i­ra­nje tu­ri­stič­ke po­nu­de. Bi­će an­ga­žo­va­ni kao vo­di­či za po­sma­tra­nje me­dvje­da ili kroz pru­ža­nje uslu­ga smje­šta­ja, ga­stro­no­mi­ju i dru­ge tu­ri­stič­ke uslu­ge.
– Me­dvjed Ni­ko­la će u na­red­ne tri go­di­ne re­dov­no do­sta­vlja­ti po­dat­ke o re­al­nom vre­me­nu, po­dat­ke o svom kre­ta­nju po šu­ma­ma i pla­nin­skim ma­si­vi­ma Na­ci­o­na­lnog par­ka Bi­o­grad­ska go­ra – ka­že Jek­nić.J.Š.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"