Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Raznesen dinamitom u obračunu klanova * Najviše povjerenja u SPC, u Vladu sve manje * Država dužna 2,76 milijardi * Od penzionera uzeli 5,8 miliona * Raznesen dinamitom u obračunu klanova * Sarkoziju će da sude * „Brodolomci” ljetnji hit u najavi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Milika Čeko Dačević, svjedok u slučaju ̶:
- Po zanimanju sam četnik.

Vic Dana :)

Pita učiteljica Pericu:
- Perice kako ćemo znati da je mrkva dobra za vid?
- Pa jeste li ikad vidjeli zeca sa naočarima.
Ispred fakulteta stoji Mujo i drži tele na povocu. Dolazi policajac...
- Molim vas gospodine, ovdje ne smijete držati tele, usred grada smo...
- Ma nije to tele.
- Kako nije, nisam valjda slijep.
- Ma gospon policajac, ovo je mito, a tele je gore na ispitu.
Došao Mujo u kafić i sjeo za šank. Uskoro on, konobar i još par gostiju pričaju o tome što su njihovi očevi.
Mujo kaže:
- Moj otac je bio mađioničar
Konobar odgovori:
- Vadio zečeve iz šešira?
Mujo kaže:
- Ne, pilao je ljude.
- Pilao je ljude?
- Da. Zato imam jednog polubrata i dvije polusestre.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni NA SJEDNICI SO PLAV SKRAĆEN DNEVNI RED I USVOJEN FINANSIJSKI PLAN Budžet od 3.315.000 eura
PLAV – Na juče održanoj sjednici Skupštine opštine Plav na­kon usva­ja­nja iz­vje­šta­ja sa pret­hod­ne sjed­ni­ce, od­bor­nik Bo­šnjač­ke stran­ke Be­sim Mu­sić, za­tra­žio je, da se, od 23 tač­ke dnev­nog re­da, raz­ma­tra pr­vih se­dam, a osta­le, ko­je se ti­ču iz­vje­šta­ja op­štin­skih slu­žbi, pla­no­va i in­for­ma­ci­ja dr­žav­nih in­sti­tu­ci­ja, da se od­lo­že za ne­ku od na­red­nih sjed­ni­ca, što je jed­no­gla­sno prihvaćeno, a on­da je usvo­jen i skra­će­ni dnev­ni red.
U nastvaku sjendice ve­ći­nom gla­so­va usvo­jen je bu­džet Op­šti­ne za 2018. go­di­nu, na iz­nos od 3.315.000 eura, od če­ga za ope­ra­tiv­ni dio otpada 2.370.000 eura, ka­pi­tal­ni 795.000, te stal­nu i te­ku­ću re­zer­vu 110.000 od­no­sno 40.000 eura.
U raz­ma­tra­nju pla­na in­ve­sti­ci­ja i pro­gra­ma ure­đe­nja gra­đe­vin­skog ze­mlji­šta i iz­grad­nju i odr­ža­va­nje in­fra­struk­tur­nih obje­ka­ta op­šti­ne Plav za 2018. go­di­nu, ko­ji je obra­zlo­žio di­rek­tor za in­ve­sti­ci­je Fu­ad Fe­ra­to­vić, od­bor­nik SDP-a Enes Dre­ško­vić, imao je su­ge­sti­ju u di­je­lu iz­ra­de pro­jek­ta i izvo­đe­nje ra­do­va na re­kon­struk­ci­ji pu­ta Plav-Bo­gi­će­vi­ca, oda­kle sli­je­di di­o­ni­ca za De­ča­ne.
– Na od­bo­ru za ko­mu­nal­no-stam­be­nu dje­lat­nost upo­zna­ti smo sa pla­nom re­kon­struk­ci­je tog pu­ta. Do­sta­vi­li su nam za­htjev za ur­ba­ni­stič­ko teh­nič­ke uslo­ve (UTS) i pro­jekt­ni za­da­tak, sa či­me smo ap­so­lut­no sa­gla­sni, sa­mo u jed­nom di­je­lu imam su­ge­sti­ju. Pro­gram­ski za­da­tak i UTS, po­red osta­log, de­fi­ni­šu da put bu­de re­gi­o­nal­nog ka­rak­te­ra, ko­ji u bu­duć­no­sti tre­ba da se po­ve­že sa pu­tem za De­ča­ne. U tim do­ku­men­ti­ma sto­ji da se po­zi­va­ju na pro­stor­ni plan Cr­ne Go­re do 2020. go­di­ne, i PUP Plav, gdje pred­la­žem da se u for­mi za­ključ­ka iz­vr­ši is­prav­ka, da, umje­sto ka­ko sad sto­ju re­kon­struk­ci­ja pu­ta Plav-Bo­gi­će­vi­ca do ka­tu­na Bo­gi­će­vi­ca, da se ka­že -re­kon­struk­ci­ja pu­ta Plav-Bo­gi­će­vi­ca do gra­ni­ce sa Ko­so­vom, gdje se put po­ve­zu­je. Ta­ko­đe, nad­zor­ni or­gan u iz­vo­đe­nju tog pro­jek­ta da bu­de da­no­noć­no u to­ku ra­do­va i lo­kal­nu upra­vu da sva­kog tre­nut­ka in­for­mi­še o ra­do­vi­ma. To iz raz­lo­ga što, ka­da ra­di ne­što Di­rek­ci­ja jav­nih ra­do­va Cr­ne Go­re, ima­mo pri­mje­re da to baš kva­li­tet­no ne ura­di i to osta­je ta­ko, ali da nad­zo­rom op­štin­skog or­ga­na to se ne do­zvo­li –su­ge­ri­sao je Dre­ško­vić.
Tač­ka je pri­hva­će­na sa 20 gla­so­va „za“, dok su od­bor­ni­ci DPS-a, njih osam, bi­li pro­tiv. Tač­ke pred­lo­ga od­lu­ka o na­kna­di za ko­mu­nal­no opre­ma­nje gra­đe­vin­skog ze­mlji­šta i ze­mlji­šta za bes­prav­ne objek­te, ka­ko je obra­zlo­žio pred­sjed­nik SO Izet Ha­dži­mu­šo­vić, mo­ra­le su se od­lo­ži­ti, jer do mo­men­ta ras­pra­ve o nji­ma, i ako se oče­ki­va­lo, ni­je sti­gla sa­gla­snost Mi­ni­star­stva fi­nan­si­ja, što je oba­ve­zu­ju­će da bi se one raz­ma­tra­le i usva­ja­le.
Po pred­lo­gu od­lu­ke o pro­da­ji ne­po­kret­no­sti -jav­nog pro­sto­ra, od­bor­nik DPS-a Ra­sim Osman­če­vić je ne­go­do­vao, ka­zav­ši da ni­je u re­du da se pro­da­je jav­ni pro­stor bez jav­nog po­zi­va. Na po­ja­šnje­nje pred­sjed­ni­ka SO da je Op­šti­ni pristiglo vi­še za­htje­va ve­za­no za pro­da­ju ze­mlji­šta i da je ci­je­na 10.000 eura po aru, Osman­če­vić je iz klu­pe ne­go­do­vao i ostao pri sta­vu da se jav­ni pro­stor ne mo­že pro­da­va­ti.
Nje­gov par­tij­ski ko­le­ga Hu­sni­ja Ša­bo­vić, ka­zao je da će klub od­bor­ni­ka DPS-a bi­ti pro­tiv ovo­g zbog prin­ci­pi­jel­nog od­no­sa da se jav­ni pro­stor tre­ba sa­ču­va­ti, „po­go­to­vo što je Plav je­di­na op­šti­na u Cr­noj Go­ri ko­ja ne­ma ni jed­nog kva­dra­ta sop­stve­nog jav­nog pro­sto­ra“. Ipak, predlog je usvo­je­n sa 19 gla­so­va „za“, osam pro­tiv (DPS), i jedan uz­dr­žan.
Za pred­log od­lu­ke da se sta­vi van sna­ge Spo­ra­zum o pri­dru­ži­va­nju op­šti­ne Plav Re­gi­o­nal­noj tu­ri­stič­koj or­ga­ni­za­ci­ji re­gi­o­na Bje­la­si­ca i Ko­mo­vi, uz obra­zlo­že­nje da je to štet­no za plav­sku op­šti­nu, gla­sa­lo je 20 od­bor­ni­ka, dok je osam njih (DPS) bi­lo pro­tiv. Re­če­no je da su u Be­ra­na­ma, Bi­je­lom Po­lju i Ko­la­ši­nu to već ura­di­li, „jer ta agen­ci­ja ni­je ura­di­la ni­šta za te op­šti­ne a i Op­šti­nu Plav, ali su za taj ne­rad is­po­sta­vlja­li ra­ču­ne”.
N.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"