Са јучерашње сједнице СО Барене / -Д.Ј.
11/04/2021 u 19:40 h
Д.Ј.Д.Ј.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тихомир Богавац на челу Општине Беране

Против избора Богавца (СНП) за предсједника Општине Беране били су одборници Демократске партије социјалиста, Социјалдемократа и и Бошњачке странке
Захваљујући гласовима одборника владајуће већине, коју чине коалиција Здраво Беране и Демократе, јуче је локални парламент на сједници сазваној по хитном поступку за предсједника Општине изабрао Тихомира Богавца из редова Социјалистичке народне партије. Против његовог избора били су одборници ДПС-а СД и Бошњачке странке. Полажући свечану заклетву Богавац, који је досад обављао дужност начелника Службе заштите и спасавања и предсједника Општинског одбора СНП-а, нагласио је да ће као предсједник Општине свим својим бићем наставити да спроводи политику актуелне локалне власти и да ће бити отворен за сарадњу са свима који Беране доживљавају као град љубави, мултиетичности, бржег и савременог развоја и напретка, а све у интересу свих грађана.
– За спровођење зацртане политике биће ми потребна рука сарадње свих Беранки и Беранаца, без обзира на политичку, националну, вјерску и професионалну припадност. Што се тиче мене, као првог међу једнакима, спреман сам да дам свој политички, људски и професионални максимум како бисмо отворили врата и простор младим и новим кадровима да остају и стварају у свом граду и у нашој Црној Гори – нагласио је Богавац.
Образлажући кандидатуру Богавца, као дипломираног инжењера менаџмента, шеф Одборничког клуба СНП-а Милосава Пауновић нагласила је да се ради о човјеку који је показао пуну одговорност и спремност у досадашњем раду и руковођењу.
– Сигурана сам да ће Тихомир Богавац, као и досад, зналачки одговорити свим постављеним циљевима и задацима. Поручујем да ће владајућа коалиција у Беранама до краја мандата успјешно водити град и да неће дозволити да се ДПС врати да води нашу општину – нагласила је Пауновић.
Одборник ДПС-а Богдан Фатић је нагласио да представници његове партије неће подржати избор Богавца на мјесто првог човјека Берана, због тога што је он, како је навео, дио тима који је у претходном периоду постигао лоше резултате у вођењу Општине Беране.
– И у протеклом периоду у више наврата указивали смо да локална власт у Беранама не функционише како треба. То је кулминирало ових дана кад су у владајућој коалицији преовладали ускопартијски и појединачни интереси везани за избор предсједника Општине. Захваљујући актуелној локалној власти Беране се суочило са нагомиланим проблемима. Богавац је, бивајући на руководећим позицијама, био упознат са овако лошим стањем, што је један од разлога да не подржимо његову кандидатуру – казао је Фатић уз тврдњу да садашњи дуг Општине Беране износи преко 20 милиона еура.
Поштоваће вриједности Српске православне цркве
Тихомир Богавац је приликом полагања свечане заклетве нагласио да ће остати вјеран вриједностима Српске православне цркве у Црној Гори, уважавајући и светиње других конфесија.
– Питање мог односа према традицији, историји и вриједностима Српске православне цркве, њене Митрополије и Епархије будимљанско-никшићке никада није било ни упитно, али данас морам још једном потврдити да ћу поштовати све њене вриједности, као што ћу се са истом дозом уважавања односити и према светињама других националности и конфесија на овом простору – поручио је Богавац, додајући да ће врата његове канцеларије бити широко отворена за све који желе напредно, богато и успјешно Беране.
image
Тихомир Богавац након избора за предсједника Општине
-Д.Ј.

Негативно о учинцима локалне власти говорио је и Веско Драговић, одборник СД, док су одборници коалиције Здраво Беране Вида Ивановић и Борис Боричић упутили ријечи подршке новоизабраном предсједнику Општине, који је на овој функцији замијенио Драгослава Шћекића након што је изабран за вршиоца дужности директора Фонда за здравствено осигурање.
Констатован је престанак мандата Марку Лалевићу на мјесто потпредсједника Општине и вршиоца дужности предсједника Општине. То је урађено уз образложење да оставком предсједника Општине престаје и функција потпредсједнику Општину ког је он именовао на ту дужност.
Д.Ј.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 18:07