Gruzijska ambasadorka u posjeti Opštini Bar / - FOTO: OPšTINA BAR
08/04/2024 u 15:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ambasadorka Gruzije u posjeti Baru: Razmjenjena iskustva o sektoru turizma

Opštinu Bar danas je posjetila ambasadorka Gruzije u Budimpešti Tamare Liluashvili, koja je bila u pratnji počasnog konzula Gruzije u Crnoj Gori Rada Vujačića.

U fokusu današnjeg razgovora bila je međusobna želja za valorizacijom prirodnih potencijala i jačanje saradnje u sektoru turizma. Sastanak je bio prilika da se razmijene iskustva i ideje o tome kako iskoristiti jedinstvene atrakcije i kulturna nasljeđa Bara i gradova iz Gruzije kako bi privukli posjetioce i promovisali održive prakse turizma.

Sastanku su, kako je saopšteno iz barske opštine, prisustvovali predsjednik Skupštine opštine Bar Branislav Nenezić kao i potpredsjednici Opštine Tanja Spičanović i Damir Rašketić.

Kako je saopšteno, sastanak je rezultat intenzivne saradnje koju Opština Bar ima sa državom Gruzijom i posebno gradom Batumijem sa kojim je prošle godine prilikom posjete delegacije Opštine Bar na čelu sa predsjednikom Dušanom Raičevićem potpisano Pismo namjere o uspostavljanju saradnje.

- U fokusu današnjeg razgovora bila je međusobna želja za valorizacijom prirodnih potencijala i jačanje saradnje u sektoru turizma. Sastanak je bio prilika da se razmijene iskustva i ideje o tome kako iskoristiti jedinstvene atrakcije i kulturna nasljeđa Bara i gradova iz Gruzije kako bi privukli posjetioce i promovisali održive prakse turizma - navodi se u saopštenju.

U tom kontekstu, kako se dodaje, posebno su istaknuti Batumi Biznis Forum kao i Barski ljetopis kao jedinstvene platforme koje mogu na konkretnim primjerima promovisati i unaprijediti saradnju Bara i Batumija.

Na sastanku je potencirana važnost uspostavljanja diplomatskog predstavništva Gruzije u Crnoj Gori sa ciljem intenziviranja interakcije i kreiranja prilika za razvoj biznisa i turizma između dvije države, konstatovano je tokom susreta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:25