Donacija vatrogasnoj sluzbi / - MEDIA_PRO
23/01/2024 u 16:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Barskoj Službi zaštite i spašavanja donirana vrijedna spasilačka oprema

Donacija se sastoji od dva vazdušna jastuka sa pratećom opremom za podizanje teškog tereta prilikom saobraćajnih i drugih nesreća, zatim termovizijske kamere, kao i detektora gasova

Služba zaštite i spašavanja Bar bogatija je za novu spasilačku opremu vrijednu 10.000 eura, saopšteno je iz Opštine Bar.

Oprema je obezbijeđena kao donacija Operacije Florian koja je osnovana 1995. godine kao humanitarna organizacija vatrogasne i spasilačke službe Velike Britanije koja radi na promociji zaštite života, isporučuje vozila za spašavanje života, opremu, zalihe i tehničku ekspertizu vatrogasnim i spasilačkim službama širom svijeta

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević prisustvovao je danas uručenju donacije spasilačke opreme koju su predstavnici Saveza vatrogasaca-spasilaca, Predrag Milikić, Radivoje Dragojević i predsjednik Saveza Goran Janković uručili Službi zaštite i spašavanja Bar.

- Donacija se sastoji od dva vazdušna jastuka sa pratećom opremom za podizanje teškog tereta prilikom saobraćajnih i drugih nesreća, zatim termovizijske kamere, kao i detektora gasova i ova vrijedna oprema će u velikoj mjeri povećati sposobnost pripadnika Službe zaštite i spašavanja da adekvatno i brzo reaguju u vanrednim situacijama, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, to je proizvod Memoranduma o poslovnoj saradnji koji je Opština Bar potpisala sa Savezom vatrogasa-spasilaca Crne Gore.

- Memorandum je nastao u skladu sa potrebom unaprjeđenja uslova za zaštitu i spašavanje ljudi i imovine na području opštine Bar i njime je utvrđena poslovna saradnja u vezi sa korišćenjem usluga Saveza, odnosno organizacije Florian, koja se pruža u vidu donacije opreme, kao i obuke pripadnika Službe zaštite i spašavanja Opštine Bar, bez novčane nadoknade. Savez vatrogasaca-spasilaca se Memorandumom obavezao na saradnju i posredovanje između Operacije Florian i Opštine Bar, dok je transport donirane opreme od Velike Britanije do Bara o svom trošku izvršila Opština Bar, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 17:33