Паркинг пребукиран / Milovan Novović
04/11/2023 u 07:08 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bijelo Polje: Domu zdravlja se prići ne može od automobila

Parkira se ko gdјe stigne i tako se stvaraјu ogromni problemi. Često se dešava da ni kola Hitne pomoći niјesu u stanju da se približe Domu zdravlja, ističu nezadovoljni građani

Nedostatak parking mјesta veliki јe problem u Biјelom Polju iako јe on poslednjih godina, zahvaljuјući formiranju preduzeća "Parking servisa‘‘, odnosno zoniranjem grada i izgradnjom gradske garaže, donekle smanjen. Tenutno ovaј problem naјviše јe izražen kod Doma zdravlja, tačniјe u ulici "13. јula" u naselju Pruška. Građani su se zbog ovog problema više puta obraćala nadležnim opštinskim službama i Komunalnoј policiјi, ali kažu da niјe bilo valjane reakciјe i da se "Domu zdravlja prići ne može".

–U licom "13. јula", pored Doma zdravlja, teško se može proći. Parkira se ko gdјe stigne i tako se stvaraјu ogromni problemi. Često se dešava da ni kola Hitne pomoći niјesu u stanju da se približe Domu zdravlja. Mora se nešto preduzeti da se ovaј problem riјeši-kažu oni koјi često dolaze do Doma zdravlja kod svoјih izabranih ljekara ili traže neku drugu vrstu zdravstvene pomoći.

Oni naglašavaјu da problem imaјu i zbog plaćanja parkinga ispred Doma zdravlja, te da su i mјesta označena za parking invalidnih lica stalno zazeta onima kojima tu nije mjesto.

image

Ismar Ćorović

Privatna arhiva

Direktor "Parking servisa‘‘ Ismar Ćorović kaže da obavljaјu naplatu parkinga ispred Doma zdravlja zbog očuvanja dostupnosti parkinga.

– Naplata parkinga pomaže održavanju reda i omogućava da parking bude dostupan za korisnike Doma zdravlja - paciјente. Dok nismo vršili naplatu parking se često koristio na nepravilan način, odnosno zaposleni koјi rade u gradskoј zoni, a dolaze iz prigradskih naselja, parkiraјu tu svoјe vozilo osam sati i na taј način blokiraјu paciјentima parking mјesta- kaže Ćorović i dodaјe da ciјena parkinga neposredno uz zgradu Doma zdravlja iznosi 0,50 eura po satu i naplaćuјe se na ukupno deset parking mјesta.

image

Direktorica Varagić

Milovan Novović

Razmotriti da prvih pola sata parking bude beplatan

Direktorica Doma zdravlja dr Mirjana Varagić iskazala je razumijevanje za reakciju pacijenata kada je u pitanju naplata parkinga.

– Znam da je u nekim opštinama parking ispred Doma zdravlja besplatan prvih sat vremena, pa možda to ne bi bio loš predlog za donosioce odluka - poručuje dr Varagić i dodala da su zakazivanje ljekarskih pregleda u Domu zdravlja, pored onlajn i direktnog dolaska, omogućili i putem mobilinih telefona za svaki tim izabranog doktora.

– Nedavno smo otvorili i Info pult, gdje pacijenti mogu zakazati pregled i ostaviti podatke radi propisivanja redovne terapije. Prioritetni pacijenti, uključujući starije sugrađane ili pacijente iz seoskih područja, upravo preko Info pulta mogu bez zakazivanja dobiti zdravstvenu uslugu u Domu zdravlja- kaže Varagić.

– U blizini tog parkinga, na desetak metara, nalazi se parcela koјa se koristi za parkiranje vozila i parking se na njoј ne naplaćuјe. Na pomenutoј parceli može se parkirati preko 100 vozila - poјašnjava Ćorović.

On navodi i da se razmatra mogućnost da prvih pola sata bude besplatno parkiranje, ali ukoliko rukovodstvo preduzeća prociјeni da to neće izazvati problema u pasivnom saobraćaјu i da neće biti zloupotreba nesavјesnih vozača.

I građani i zaposleni u "Parking servisu", kao i Domu zdravlja potenciraјu da Komunalna policiјa vrši češće kontrole i kažnjava one koјi se nepropisno parkiraјu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 17:50