Deponija Možura Bar / - USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
29/04/2024 u 12:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Deponija „Možura“: Otvoreni za deponovanje otpada od strane građana i privrednih subjekata

Regionalna sanitarna deponija „Možura“ od 7. maja uvodi novu uslugu za građane i omogućava deponovanje otpada pravnim i fizičkim licima uz lični dokument.

Iz „Možure“ apeluju na sve građane i privredne subjekte, da svoj otpad odlože na deponiji, uz veoma pristupačne i stimulativne cijene deponovanja, kako bismo zajednički doprinijeli čistijoj i uređenijoj životnoj sredini.

Otpad je moguće dopremati ličnim vozilom, vozilima sa priključnom prikolicom, kombijima, kamionima kao i drugim prevoznim sredstvima. Napominjemo da je potrebno voditi računa da se pri dolasku na deponiju otpad pravilno prevozi kako ne bi došlo do rasipanja na javnim putevima.

- Na prijemnom punktu se vrši provjera dopremljenog otpada, tj da li ista odgovara karakteristikama otpada čije je deponovanje dozvoljeno, a zatim i vaganje istog. Nakon odlaganja otpada, vozilo se mjeri prazno, nakon čega se izdaje vagarski list i fiskalni račun na osnovu kog je obračunata cijena za deponovanje. Dozvoljeno je deponovanje građevinskog otpada, zelenog otpada, zemlje i kamena, kabastog otpada i slično, dok je strogo zabranjeno deponovanje miješanog komunalnog otpada, otpada od čiščenja kanalizacija i drugih otpada koji nijesu previđeni cjenovnikom -  saopštili su iz preduzeća Možura DOO koja upravlja deponijom..

Otpad se na deponiji „Možura“ može odlagati svakim radnim danom u periodu 08:00 h – 16:00 h. Zainteresovana fizička lica i privredni subjekti, mogu se bliže upoznati sa cjenovnikom usluga, vrstama otpada i pravilima odlaganja putem flajera dostupnih u preduzeću, na web stranici www.mozura.me ili na brojeve telefona: 030/308-099 i 030/308-109.

- Zajednički dajemo doprinos za čist, ljepši i uređeniji grad - poručuju iz ovog preduzeća.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 06:59