/ - FOTO: čITALAC PORTALA DAN
28/10/2023 u 11:17 h
Željka Bojanić, Žana BojanićŽeljka Bojanić, Žana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Herceg Novi: Postavljen otrov za miševe, opasan i po druge životinje

Naglašavaju da razumiju obavezu da se eventualna situacija sa miševima kontroliše, ali ukazuju da ima i otrov za miševe koji ne šteti drugim životinjama

Nekoliko čitalaca portala Dan obratilo nam se povodom aplena nadležni institucijama u Herceg Novom koji se odnosi na postavljanje otrova za miševe. Oni su izrazili zabrinutost i ukazuju da se radi o otrovu koji je šteta ne samo za miševe, nego i za druge životinje.

image
- FOTO: čITALAC PORTALA DAN

Naglašavaju da razumiju obavezu da se eventualna  situacija sa miševima kontroliše, ali ukazuju da im je iz više veterinarskih službi saopšteno da ima i otrov za miševe koji ne šteti drugim životinjama.

- Neke od njih su mačke. U našem gradu je jedan broj njih sterilisan i to od strane građana koji su ih dobrovoljno i samoinicijativni odveli kod veterinara. To je lako provjerljivo. Takvim macama je kao "marker" prepoznavanja, da su podvrgnute toj intervenciji, jedno uvo od strane veterinara u skladu sa procedurom malo recnuto. Primjer za to je naselje Donja Savina, gdje redovno svaka nova mačka koja dođe se odvodi na sterilizaciji- kazao je jedan od naših čitalaca, koji želi da bude anoniman. 

image
- FOTO: čITALAC PORTALA DAN

Kako su nam saopštili, slična situacija desila se i pred ljeto ove godine. Kako su istakli naši sagovornici pored životinja, velika opasnost je i to što otrov vrlo lako mogu uzeti i djeca jer se nalazi po javnim površinama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 10:48