foto: Željko Šapurović / - FOTO: ŽELJKO ŠAPUROVIć
05/08/2023 u 10:54 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Inicijativa za smjenu Kovačevića uklonjena sa dnevnog reda, odbornici DPS-a napustili sjednicu

Odbornik Ivan Zečević je tražio da se ova tačka dnevnog reda izostavi sa današnje sjednice za šta je glasalo 28 odbornika

Inicijativa za smjenu predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića uklonjena je sa dnevnog reda, nakon čega su odbornici DPS-a, koji su i inicijatori, napustili današnju sjednicu SO Nikšić.

Prva tačka današnjeg zasjedanja je upravo bio i predlog DPS-a za razrešenje predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića zbog, kako se navodi, nepoštovanja Ustava Crne Gore, ugleda dršave Crne Gore i javnog izlaganja poruzi Crne Gore i njenih simbola.

Odbornik Ivan Zečević je tražio da se ova tačka dnevnog reda izostavi sa današnje sjednice za šta je glasalo 28 odbornika, na osnovu čega je predsjednik SO Nemanja Vuković saopštio da je tačka uklonjena sa dnevnog reda.

Predlagač ovog predloga Zoran Vukićević istakao je da se danas trebalo raspravljati o osnovanoj inicijativi i istakao da ne žele da budu dio nedemokratskih principa te su odbornici DPS-a napustili današnju sjednicu.

Predsjednik Marko Kovačević je ovim povodom istakao da je dobro da su odbornici DPS-a napustili skupštinu jer i ne zaslužuju da budu tu.

- Oni su ih dobro zavlačili u džepove naših građani kada je Z, a svi znamo ko je Z, nije to o znak ruske vojske, to je izvjesni gospodin koji je radio u policiji, a koji je obezbjeđivao 300.000 eura mjesečno na ruke Milu Đukanoviću. I onda je logično da takva jedna struktura daje upravo ovakve savjete. Drugi savjet od DPS-a i nisam očekivao. Vidjeli smo šta su njihovi ciljevi i teme, oni skreću temu sa našega rada, sa dobrih stvari koje smo uradili za ovaj grad i neka su otišli jer ne zaslužuju no da budu ovdje. Ovo je dobar znak da oni napuštaju politički život Nikšića a na narednim izborima vjerujem da ovdje neće ni dvoje troje ostati. Ovo su sve dobre stvari za naš grad, dobro je da se otarasim ovakvih štetočina a što se tiče svega ostalog, odavno su pokazali i ko su i šta su. Mislio sam da u njima postoji osnova ljudskosti ali vidim da se istorija beščašća nastavlja. Mi ne bežimo od odgovornosti i želimo da ovaj grad dalje unapređujemo i to ćemo i dalje nastaviti - kazao je Kovačević.

Vuković je ovom prilikom ispred partije Demokrate Nikšić istakao da su odbornici DPS-a napustivši sjednicu prekršili određena Ustavna pravila i da je ovakav pristup nepoštovanjem lokalne skupštine, zloupotreba poslovnika i zloupotreba procedure.

Rukovodilac Službe Marko Perućica je u ime predsjednika Opštine Nikšić predložio da se današnji dnevni red proširi sa predlogom odluke o podizanju spomen obilježja "Velveta" u znak sjećanja na istoimenu operaciju.

On je predložio i da se na sjednici razmatra predlog odluke za davanje ulicama imena Mehmeda Meše Selimovića, Miloša Crnjanski i Jasenivačkih žrtava, potom predlog izmjena i dopuna predloga privremenih objekata na području opštine Nikšić i predlog odluke o izmjeni odluke o zaradama i primanjima službenika i namještenika opštine Nikšić.

Druga tačka obuhvata izveštaj o izvršenju budžeta opštine Nikšić za period od januara do juna 2023. godine, a treća predlog odluke o davanju na saglasnost na Odluku o cijenama usluga Društva sa ograničenom odgovnošću "Komunalno" Nikšić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 17:52