Учесници акције пошумљавања Требјесе / -НВУ
25/04/2021 u 20:33 h
B. B.B. B.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Joш једна еклошка акција у парк шуми, оплеменили Требјесу са 500 смрча

Наjвише нас радуjе што jе и овога пута, као током свих претходних акциjа, било доста породица са дjецом коjи су кроз учешће у акциjи пошумљавања дали допринос едукациjи наjмлађих о заштити и очувању Парк шуме Требjеса, каже Ана Петровић Његош
У сарадњи са„Медија тимом“ невладино удружење (НВУ) „Путевима предака“ у рејону Парк шуме Требјеса организовало је још једну еколошку акцију. Јужна страна парк шуме овога пута оплемењена је са 500 садница смрче, а оно што посебно радује је то што су у овој акцији учествовале цијеле породице и дјеца.
– Заиста нас наjвише радуjе што jе и овога пута, као током свих претходних акциjа, било доста породица са дjецом коjи су кроз учешће у акциjи пошумљавања дали допринос едукациjи наjмлађих чланова наше заjеднице о заштити и очувању Парк шуме Требjеса. Управо на терену у природи дјеца могу сазнати који је значај очувања природе, у конкретном наше Требјесе. То је и циљ пројекта „Пошумимо Требјесу” који реализује НВУ „Путевима предака” – казала jе Ана Петровић Његош, директорица удружења.
Акцији пошумљавања Требјесе, која је за последњих неколико мјесеци једна у низу које организује НВУ „Путевима предака”, придружили су се и представници више организација цивилног сектора града као и локална Служба заштите и спасавања. Петровић Његош је рекла да ће, иако се пројекат ускоро завршава, наставити са пошумљавањем Парк шуме Требјеса.
– У оквиру овог пројекта остала нам је још једна акција пошумљавања Требјесе и подјела броушура на тему „Заштита шума од пожара”. Акције НВУ наставља другим пројектом под називом „Посади дрво за зелени еколошки Никшић”, истакла је она додајући да су саднице смрче донирали Управа за шуме и Расадник „Вир”.
Проjекат „Пошумимо Требjесу”, финансиjски jе подржан од стране Министарства пољопривреде, а његов циљ jе допринос Националноj шумскоj стратегиjи Владе Црне Горе, кроз пошумљавање и одрживо газдовање шумама.
Б.Б.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 22:58