Vatrogasci predstavili opremu / - FOTO: Ž. ŠAPURIć
04/05/2024 u 13:58 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Nikšiću obilježen Međunarodni dan vatrogasaca: Predstavljena savremena oprema za spašavanje

Danas je na nikšićkom Trgu slobode, i okviru Vaskršnjeg pazara obilježen Međunatodni dan vatrogasaca, kome je prisustvovao veliki broj žitelja grada pod Trebjesom.

Nikšićki vatrogasici su predstavili veliki dio savremene oprene za spasanje, kome su prisustvovali predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i predsjednik Skupštine Nemanja Vuković.

- Danas smo odlučili da građanima Nikšića predstavimo šta su vaše aktivnosti, kakva je vaša oprema, kakve su vaše mogućnosti. Obično se ljudi u nekoj teškoj muci sa tim stvarima upoznavaju. Evo mi smo riješili, na predlog gospodina Tadića, da vas upoznamo sa tim i onda kada nema takvih okolnosti i kada je sve u redu, da jednostavno budete sigurniji za neki budući period. Mi kao Opština Nikšić se trudimo da poboljšamo na svaki način, prikupljajući iskustva od zemalja koje su naprednije u ovoj oblasti, poboljšamo kvalitet rada naše Službe zaštite i spašavanja, da kupimo svu potrebnu opremu onu koju smo mi u mogućnosti - rekao je Marko Kovačević.

On je istakao da  će i dalje to biti naše opredjeljenje. 

- Tu je sa nama jedan novi član, čovjekov najbolji prijatelj – pas Kan koji je ovih dana posebno popularan i na društvenim mrežama i na televiziji. Trudimo se na svaki način, prikupljajući iskustva od onih zemalja koje su bolje u ovoj oblasti da i mi unaprijedimo rad naše Službe zaštite i spašavanja. Ovu priliku bih iskoristio da i gospodinu Tadiću i Službi zaštite i spašavanja odam priznanje - istakao je Kovačević.

Slavko Tadić, komandir nikšićke Službe zaštite i spašavanja je rekso da danas imamomo dobro obučene vatrogasce - spasioce, prave profesionalce;

- Svojim radom, zalaganjem, svojim akcijama, dokazali su da su nešto u šta vrijedi ulagati, a što je ova opština prepoznala. Lokalna uprava je svojom ogromnim entuzijazmom pomogla da danas možemo da izađemo ovdje i pokažemo našim sugrađanima kakva je naša profesija – rekao je Tadić.

Prsutne građane pozdravio je i Stevan - Stevo Vujičić, legendarni spasilac, koji je davno zašao u devetu deceniju života.

Sindikat vatrogasaca-spasilaca: Oprema stara, zakoni loši

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 21:00