Stevan Katić / foto: Ksenija Matović
03/01/2024 u 11:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Katić: Nastavljamo da unapređujemo i izgrađujemo Herceg Novi

Pratimo situaciju u Opštoj bolnici Meljine i premda nemamo zakonsku mogućnost da preuzmemo stvar u svoje ruke, i dalje ćemo biti oni koji nastavljaju da iniciraju sastanke, zahtijevaju urgentno rješavanje statusa i na neki način stoje na njenom braniku, kazao je Katić

Tokom prethodne godine u Herceg Novom je veliki broj projekata realizovan ili je u fazi realizacije. Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić posebno je ponosan na projekat izgradnje vodovodne mreže na Luštici jer je to jedan od najvećih projekata koji se realizuju, vrijedan oko 10 miliona eura.

Raduje ga i što je izabran izvođač za rekonstrukciju šetališta od Meljina do hotela Plaža, po tenderu JP Morsko dobro.

Cilj je, poručuje, da Herceg Novi bude turistička metropola ovog dijela mediterana, grad kulture i sporta, da bude mjesto po mjeri svakog građanina.

Gorući problemi sa kojima započinjemo Novu godinu su svi naslijeđeni iz ranijeg perioda.

Kao prvo, problem u funkcionisanju Postrojenja za prčišćavanje otpadnih voda će konačno biti rješen, urađen je plan, slijedi tenderska procedura i izbor izvođača za završetak radova na postrojenju. Mnogo problema smo imali po ovom pitanju, posebno tokom turističke sezone i vjerujem da ćemo sada efikasno rješiti problem jer takve situacije ne smiju da se dešavaju.

Pratimo situaciju u Opštoj bolnici Meljine i premda nemamo zakonsku mogućnost da preuzmemo stvar u svoje ruke, i dalje ćemo biti oni koji nastavljaju da iniciraju sastanke, zahtjevaju urgentno rješavanje statusa i na neki način stoje na njenom braniku. Ovdje podsjećam i da smo inicirali izgradnju nove bolnice u Meljinama, za koju je Vlada dala saglasnost za UT uslove. Ona je planirana na parceli nedaleko od postojeće jer želimo da sa sigurnošću možemo kazati da građani i gosti imaju dobru zdravstvenu zaštitu, da smo obezbijedili uslove da se u Institutu realizuju različiti programi za koji je osnovni uslov blizina bolnice. Dakle, bićemo i dalje podrška magnatu kakav je Bolnica Meljine, a trudićemo se da gradu obezbjedimo još jednu zdravstvenu ustanovu kako nijedan građanin ne bi strijepio i zavisio od toga kako će se završiti komplikovani pravni procesi u postojećoj bolnici.

Kako bismo unaprijedili sistem zdravstvene zaštite u Herceg Novom, ulažemo i u opremanje jedinice HMP u našem gradu i kupujemo novu medicinsku opremu.

Kada je rječ o Institutu, definistivno očekujemo da se nadležni u državi dublje i kvalitetnije pozabave rješavanjem statusa ove ustanove koja ima privredni značaj ne samo za Herceg Novi već za cijelu Crnu Goru. Očekujem da se nastavi proces po kojem država preuzima dug prema Jugobanci u stečaju jer to i jeste njena odgovornost, da se rješi pitanje imovine Instituta jer od toga zavisi nastavak procedure oko izgradnje škole u Igalu. Sve što je do lokalne samouprave završeno je, ali su nam za dalje vezane ruke i zavisimo od državnih institucija i njihovog odgovornog pristupa ovom pitanju.

Ako želimo da Herceg Novi bude turistički centar, potrebni su novi hotelski kapaciteti, a prvo je potrebno da riješimo decenijski problem loše privatizacije Vektra Boke.

(RTHN)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 00:03