/ - ФОТО: Клинички центар Црне Горе
25/12/2021 u 14:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

КЦЦГ најбоља здраствена установа, љекари радили на свим фронтовима

Ове године смо пружили око 320 хиљада здравствених услуга

Годишња награда Љекарске коморе Црне Горе коjу jе добио Клинички центар Црне Горе за наjбољу здравствену установу jе наjбоља стручна оцjена у вези са функционисањем наjвеће болнице у држави. То jе оциjенила директорица КЦЦГ, др Љиљана Радуловић након преузимања награде коjа jоj jе додиjељена на свечаности коjа jе организована на Медицинском факултету у Подгорици.

- Ово jе награда коjу нико лично не може да своjата, већ jе са задовољством прихватам у име сваког од око три хиљаде запослених - и љекара и медицинских сестара и немедицинског особља - нагласила jе др Радуловић.

Она jе подсjетила да jе КЦЦГ ове године радио паралелно, упорно и досљедно на свим фронтовима.

- Много би лакше било да смо, као што jе учињено током 2020. године на шест мjесеци затворили болницу за све што ниjесу ЦОВИД и хитни случаjеви. Али, ми то ниjесмо учинили. Ми смо, свjесни, и пост ковид посљедица и свих осталих обољења коjа морамо да третирамо, врата КЦЦГ држали отвореним за све наше пациjенте, сваког дана, 24 сата дневно -  казала jе она.

- Ове године смо пружили око 320 хиљада здравствених услуга. Уз то смо надокнадили 40 хиљада прегледа из прошле године - нагласила jе директорица КЦЦГ.

Др Радуловић jе захвалила свим колегама на челу са министарком здравља Црне Горе, др Jеленом Боровинић Боjовић коjа jе, како jе навела, jош jедном доказала да у њоj имаjу неприкосновеног партнера.

- У моменту коjи jе био наjмање згодан jавно се, почетком године, заложила за коначно повећање плата. Као што jе и сама министарка раниjе напоменула, љекари то не доживљаваjу као милостињу већ као дио дуга државе према онима коjи само у jедноj седмици, и ноћу и дању и суботом и недjељом спашаваjу људске животе, а само у jедноj седмици, у циjелоj држави, ураде преко 150 хиљада прегледа, приjема, операциjа и сл - навела jе др Радуловић.

- Уз очекивање да ће солидарност наставити да буде темељ нашег рада, захваљуjем колегама из свих болница, домова здравља и Хитне помоћи на професионалноj сарадњи. Желим вам свима срећне празнике уз жељу да ћете их, као и све предстоjеће вриjеме, провести у добром здрављу - закључила jе она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:06