/ - FOTO: M.N.
19/01/2023 u 18:08 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krizni štab: Vodostaj Lima za 72 sata povećan za tri metra

Na sastanku je konstatovano da je situacija i pored brojnih poplava na velikom broju lokacija još uvijek pod kontrolom, ali da sve službe moraju pratiti situaciju na terenu

Danas je održan sastanak Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje nakon što je nevrijeme praćeno velikom količinom padavina uzrokovalo poplave u velikom dijelu naše opštine.Sastankom je predsjedavao rukovodilac Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje predsjednik Opštine Petar Smolović, a na sastanku su bili prisutni predstavnici opštinskih službi, Ministarstva unutrašnjih poslova iz CB Bijelo Polje i direktorata za vanredne situacije.

(FOTO/VIDEO) Pogledajte kakve je štete nanijelo nevrijeme širom Crne Gore

Na sastanku je konstatovano da je situacija i pored brojnih poplava na velikom broju lokacija još uvijek pod kontrolom, ali da sve službe moraju pratiti situaciju na terenu i reagovati pravovremeno u cilju zaštite ljudi i njihove imovine.

(FOTO) Kiša donijela dosta nevolja na području bjelopoljske i mojkovačke opštine

-Sve službe lokalne samouprave su stalno na terenu, počev od Sekretarijata za stambeno komunalne poslove koje koordinira svim aktivnostima u saradnji sa Komunalno Lim DOO, Sekretarijata za inspekcijske poslove, Komunalne policije, do Službe zaštite i spašavanje. 

(VIDEO) U prekidu regionalni put Sliјepač Most-Pljevlja: Riјeka Ljubovića napravila haos

On je kazao da će štab biti u stalnoj komunikaciji i blagovremeno obavještavati javnost o situaciji u Bijelom Polju.

Po nalogu Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj, radnici Komunalno Lim DOO su od ranih jutarnjih časova bili na terenu i radili na saniranju posljedica nevremena i sprečavanju veće štete, dok je direktor ovog preduzeća Radenko Vujošević kazao da je pored opštinske mehanizacije bilo potrebno anažovati mašina privatnih preduzeća. Oni su naveli da je izvršen veliki broj intervencija tokom čitavog dana, a ekipe sa mašinama su u jednom trenutku radile na 8 različitih lokaliteta u Bijelom Polju što dovoljno govori o problemu koje su stvorile poplave svima u Bijelom Polju.

Sekretar štaba Marko Maslovarić je prezentovao Opštinski plan za zaštitu i spašavanje od poplava, te istakao važnost koordinacije svih službi u narednom periodu podijelivši informaciju da je nivo rijeke Lim u poslednja 72 sata povećan za tri metra.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 13:07