Jakov Milatović / - FOTO: PREDSJEDNIK
03/01/2024 u 08:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milatović: Antifašizam predstavlja važno uporište društvene kohezije u bjelopoljskoj opštini

Upravo ove vrijednosti, višestruko potvrđene u izazovnim i turbulentnim vremenima koja su iza nas, predstavljaju pouzdan oslonac budućeg razvoja ovog kraja i nasljeđe na kome je puno lakše graditi bogatije i prosperitetnije društvo, kazao je Milatović

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je čestitke povodom Dana opštine Bijelo Polje predsjedniku Opštine Petru Smoloviću, predsjedniku Skupštine opštine Ernadu Suljeviću, odbornicama i odbornicima i svim građankama i građanima Bijelog Polja.

“Pobjeda nad fašizmom, koja je postala konačna 3. januara 1945. godine, ostaje trajno zapisana u istoriji Bijelog Polja i Crne Gore, kao djelo boraca Sedme crnogorske brigade “Budo Tomović“, čije junaštvo je udarilo pečat na slobodu ovog grada.

Čvrsto ukorijenjeni antifašizam predstavlja važno uporište društvene kohezije u bjelopoljskoj opštini, koju karakteriše tradicionalni međuvjerski i međunacionalni sklad. Upravo ove vrijednosti, višestruko potvrđene u izazovnim i turbulentnim vremenima koja su iza nas, predstavljaju pouzdan oslonac budućeg razvoja ovog kraja i nasljeđe na kome je puno lakše graditi bogatije i prosperitetnije društvo”, kazao je Milatović.

Istakao je da je zadatak onih koji se nalaze na pozicijama vlasti, bilo da se radi o državnom ili lokalnom nivou, da svojim djelovanjem daju doprinos budućem razvoju vaše opštine.

„Bijelo Polje mora na najefikasiji način iskoristiti svoj geografski položaj, činjenicu da se nalazi na strateški najvažnijem putnom i željezničkom pravcu Crne Gore, kao i svoju predivnu prirodu i nesumnjive turističke potencijale. Realizacija značajnih investicionih projekata, unaprjeđenje infrastrukture i kreiranje novih radnih mjesta osnove su svakog kvalitetnog strateškog promišljanja o budućnosti vaše lokalne zajednice. Jedino takvim pristupom - razmišljanja mladih Bjelopoljaca i Bjelopoljki o odlasku u druge zemlje, zamijeniće životna ambicija vezana za grad u kom su rođeni.

U to ime, čestitam vam Dan opštine i želim puno uspjeha u godinama koje su pred nama”, navodi se u čestitki Milatovića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 08:22