Javna rasprava, poziv / - OPšTINA BAR
07/12/2023 u 08:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mladi Bara da se uključe u javnu raspravu: Stvaranje preduslova za poboljšanje sveukupnog položaja mladih

Svoje predloge i sugestije na Nacrt Lokalnog akcionog plana za mlade 2024. građani mogu slati do 20. decembra

Predsjednik Opštine Bar utvrdio je Nacrt Lokalnog akcionog plana za mlade 2024. u opštini Bar, kao streteški važnog akta u oblasti omladinske politike koji, kroz izgradnju održivog međuresornog sistema podrške mladima, treba doprinijeti kreiranju mogućnosti za razvoj njihovih punih kapaciteta.

Nacrt LAP-a za mlade stavljen je na javnu raspravu u trajanju od 15 dana, počev od 6. decembra, a svi zainteresovani građani i drugi subjekti mogu ostvariti uvid u isti u prostorijama Sekretarijata za sport i mlade, kancelarijama mjesnih zajednica, kao i na zvaničnoj web stranici Opštine Bar: www.bar.me.

- Riječ je o dokumentu kojim lokalna uprava definiše niz aktivnosti koje se realizuju u saradnji sa mladima i za mlade sa ciljem njihovog osamostaljivanja i prelaska u odraslo doba, učenja, ličnog i društvenog razvoja, ali i sa namjerom razvoja održivog, kvalitetnog i inkluzivnog sistema servisa i programa za podršku, stvaranja uslova da mladi budu aktivni građani i građanke, uključeni u kreiranje i sprovođenje javnih politika, te poboljšanja njihovog sveukupnog položaja, navode iz Opštine.

U četvrtak, 14. decembra biće održana i centralna javna rasprava u sali Skupštine opštine Bar, sa početkom u 12 časova.

- Primjedbe, prijedloge i sugestije na Nacrt akta mogu se dostaviti Sekretarijatu za sport i mlade Opštine Bar i to neposredno na šalteru Građanskog biroa, putem poššte na adresu Bulevar Revolucije br. 1, ili na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., zaključno sa 20. decembrom 2023. godine. Pozivaju se svi zainteresovani subjekti i građani, u prvom redu mladi, da svojim učešćem, prijedlozima i sugestijama doprinesu kvalitetu navedenog akta, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 16:07