cvijet božur, značka / - NEVENA BULAJIć
29/01/2024 u 15:18 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikšić: Večeras počinje humanitarna akcija Martovsko sjećanje

Poslije Svetosavske Akademije u Nikšiću, bićete u prilici da kupite značku u obliku cvijeta Božur koja će krasiti vaše sakoe, džempere, košulje, jakne, dukserice ili bilo koji predmet na kojem bi se transparentno vidio Božur - navode iz Udruženja Pandurica

Nikšićko Udruženje Pandurica u saradnji sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom i Eparhijom budimljansko-nikšićkom večeras, nakon Svetosavske akademije, počinje sa humanitarnom akcijom Martovsko sjećanje.

- Riječ je o sećanju na 20 godina od pogroma na Kosovu i Metohiji i 25 godina od bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije. Poslije Svetosavske Akademije u Nikšiću, bićete u prilici da kupite značku u obliku cvijeta Božur koja će krasiti vaše sakoe, džempere, košulje, jakne, dukserice ili bilo koji predmet na kojem bi se transparentno vidio Božur - navode iz Udruženja.

Radi se o humanitarnoj akciji. Cijena značke je pet eura, a sav novac je namjenjen djeci na Kosovu i Metohiji. 

- Značke će biti dostupne u svim centralnim Hramovima u Crnoj Gori. Biće dostupne i u svim Eparhijama naše pomjesne Crkve širom svijeta - navode iz Udruženja. 

Oni podsjećaju da je u to vrijeme raseljeno preko 200 000 ljudi, da je preko 2 000 ljudi ubijeno i uništeno na desetine spomenika kulture.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:15