/ - ĐALOVIćA PEćINA
28/10/2022 u 15:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novi Volvoks: Morali smo da zaustavimo radove u Đalovića pećini, to je bio zahtjev institucija

Kako navode, od nadležnih institucija su dobili zahtjev da privremeno zaustave radove do odluke o načinu zatvaranja ulaza na pećini

Kompanija Novi Volvoks reagovala je na informaciju da zatvaranje ulaza u Đalovića pećinu, u Bijelom Polju nije završeno do 30. septembra u skladu sa projektom. 

Zbog radova firme "Novi Volvoks" ugrožena Đalovića pećina

Kako navode, od nadležnih institucija smo dobili zahtjev da privremeno zaustave radove do odluke o načinu zatvaranja ulaza na pećini.

- Novi Volvoks je obezbijedio sav potreban materijal za zatvaranje ulaza u skladu sa projektnom dokumentacijom i, kao što smo naveli, čekamo od investitora tj. Uprave za kapitalne projekte i nadležnih institucija konačan stav o načinu zatvaranja navedenog vještačkog ulaza, kako bismo isti mogli realizovati. Više puta smo urgirali kako bi zvaničan stav dobili što prije, a sve u cilju da se navedeni ulaz zatvori prije nastupajućeg zimskog perioda, u kojem neće biti moguće izvoditi radove. Napomenuli bismo i da je pristup lokaciji otežan usljed blokade puta od strane lokalnog stanovništva o čemu smo blagovremeno obavijestili predstavnike investitora- zaključuje se u saopštenju. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 21:04