Pajović novi predsjednik SO Danilovgrad / foto: Mićko Vujisić
15/12/2023 u 09:27 h
Mićko Vujisić, Blaženka GolubovićMićko Vujisić, Blaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pajović izabran za predsjednika SO Danilovgrad: Radiću na pomirenju Srba i Crnogoraca

Moj ključni prioritet biće da nadležnosti date na osnovu zakona i statuta, kao i poslovnika Skupštine opštine, sprovodimo po principu otvorenih vrata za sve konstruktivne ideje odbornika, građana i prijatelja naše opštine, istakao je novoizabrani predsjednik SO Danilovgrad

Predstavnik Demokratskog fronta Predrag Pajović preuzeo je, na današnjoj sjednici, funkciju predsjednika Skupštine opštine Danilovgrad. On je poručio da će se truditi da u Bjelopavlićima pomiri Srbe i Crnogorce. Zahvalio se svima na ukazanom povjerenju i datoj podršci za obavljanje odgovornog i odborničkog posla.

- Moj ključni prioritet biće da nadležnosti date na osnovu zakona i statuta, kao i poslovnika Skupštine opštine, sprovodimo po principu otvorenih vrata za sve konstruktivne ideje odbornika, građana i prijatelja naše opštine. Uvjeren sam da ćemo samo na takav način u periodu pred nama donositi najbolje odluke koje će doprinijeti opštinskom prosperitetu i stvaranju uslova za kvalitetan život u Danilovgradu. Želim da kažem da ću uložiti sve napore da radim na tome da pokidane niti odnosa dva bratska naroda Bjelopavlića, Srba i Crnogoraca, podignemo na mnogo viši nivo i samo takvi i samo zajedno možemo opstati u ovim turbulentnim vremenima na globalnom nivou - kazao je novoizabrani predsjednik SO Danilovgrad.

On se svečano obavezao da će dužnost predsjednika Skupštine obavljati u skladu sa Ustavom, zakonom i Statutom Opštine.

- Kao Bjelopavlić, dio jedne porodice koja je utemeljena na ovim krajevima i koja je dala svoj doprinos viševjekovnoj borbi za slobodu, kako Bjelopavlića, tako i Crne Gore, ponosan sam i zahvalan Bogu što sam danas dobio priliku da budem prvi čovjek ovog uvaženog doma. Izborna volja stanovnika naše opštine obavezuje nas da savjesno i odgovorno obavljamo zadatke od opšteg interesa za naš grad - kazao je Pajović.

Kako je istakao, Pajović je sa nekima bio saborac u borbi za bolju i pravedniju Crnu Goru i bolji i pravedniji Danilovgrad u proteklim decenijama.

- Naš zajednički cilj smo dostigli, a pametimo i periode kada Crna Gora nije bila dom demokratije i slobode govora. Obaveza je na nama da ispravljamo stvari za koje smatramo da su bile loše - kazao je Pajović.

On se zahvalio svom prethodniku Velimiru Đokoviću na odličnom radu i doprinosu datom u transparentnosti i demokratizaciji danilovgradskog parlamenta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:13