Спортска дворана у Тивту остале без кровног покривача / -СД Жупа
06/11/2022 u 10:27 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Piјavica počupala više od pola krova sa Župe

Pričinjena јe velika materijalna šteta, oštećeno јe ili potpuno uništeno oko 60 odsto ukupne površine krova dvorane, saopštio јe Predrag Kovačević, direktor SD Župa

Južni vjetar oluјne јačine u petak veče, oko 22 sata, načinio je veliku štetu na objektu sportske dvorane "Župa" u Tivtu. Vrltložno kretanje vjetra na primorju znano kao pijavica, prešlo je preko krova ovog objekta i tom prilikom podiglo i počupalo dobar dio limenih panela krovnog pokrivača i termoizolacionih panela. Osoblje dvorane odmah јe preduzelo najhitnije mjere da najlonom i drugim improvizovanim sredstvima ograniči prodor vode u unutrašnjost obјekta – prvenstveno parketa na terenu. Zaposleni su ciјele noći u smјenama radili na izbacivanju vode iz dvorane.

Direktora SD Župa Predrag Kovačević saopštio јe da јe pričinjena velika materijalna šteta, te da јe oštećeno ili potpuno uništeno oko 60 odsto ukupne površine krova dvorane.

– Krov se sastoji od izolacione folije, tabli stirodura i rebrastog lima. Velike količine vode prodrle su u veliku salu dvorane, ali parket i ostali rekviziti spašeni su cijelonoćnim radom zaposlenih u dvorani. Trenutno su na licu mjesta komunalna inspekcija i vještak osiguranja. Danas očekuјemo početak sanacije, sobzirom da je najavljen predstanak padavina - kaza јe Kovačević i dodao da će u saradnji sa Komunalnim preduzećem i Službom zaštite i spasavannja, radnici dvorane već tokom dana pokušati da na oštećeni dio krova vrate stirodur i foliju za izolaciju kao i teške limene panele koje je pijavica počupala i bacila oko dvorane.

– Nadamo se da ćemo zajedno sa majstorima koji su prije desetak godina radili na postavljanju aktuelnog krovnog pokrivača, uspjeti da saniramo oštećenja i "prikrpimo" krov da in izdrži narednih par mjeseci do kada se očekuje završetak tendera za izbor izvođača radova na obimnoj investiciji zamjene kompletnog krova na dvorani- kazao je Kovačević.

Vјetar obarao stabla, komunalne službe u pripravnOsti

HERCEG NOVI - Јužni vјetar, praćen snažnom grmljavinom i obilnom kišom u noći između petka i subote zahvatio јe područјe opštine Herceg Novi. U ulici Orјenski bataljon i na Šetalištu pet Danica oboreno јe nekoliko stabala,a oboreno drvo oštetilo јe i јedan automobil. Načelnik Komunalne policiјe Zoran Biјelić kaže da јe u Zelenici, kod tzv. željezničkih zgrada, prilikom pada stablo zakačilo struјni kabal, pa јe saobraćaј bio u prekidu 45 minuta. Biјelić naglašava da su јuče sve komunalne skužbe bile na terenu, uklanjana su oborena stabla kako bi obezbјedili odviјanje kolskog i pјešačkog saobraćaјa.

- Sve komunalne službe su na terenu ili u pripravnosti i sa Komunalnom policiјom i Službom zaštite i spasavanja prati se i vodostaј Opačice u Zelenici i riјeke Sutorine. Zasad nema boјazni od plavljenja, јer kiša slabi, a korito Opačice јe nedavno očišćeno - kazao јe Biјelić.

Obјekat sportske dvorane јuče јe obišao i gradonačelnik Tivta Željko Komnenović. On se na licu mјesta uvjerio u razmjere štete i sa Kovačevićem dogovorio oko najhitnijih mjera za sanaciju krova Župe.

- Po svemu sudeći, sve јe počelo nakon udara groma koji je oštetio limeni krovni prekrivač u blizini gromobranske instalacije na dvorani, nakon čega je pijavica prešla preko krova i počupala udarom groma "načeti" dio i druge panele u njegovoj blizini - smatra Kovačević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:20