/ - FOTO: MPNI
17/03/2024 u 19:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pljevlja: Počinje instalacija računarske opreme u školama

Ovog vikenda počinje instalacija računarske opreme u obrazovno-vaspitnim ustanovama u Opštini Pljevlja.

- Računarska učionica u JU OŠ „Boško Buha“ biće opremljena sa 16 računara, televizorom i multifunkcionalnim štampačem a kabineti sa 12 računara, 12 televizora i  tri laptopa. Područna jedinica u selu Komini dobiće dva računara i dva televizora od 55 inča, dok će područna jedinica u Ilinom Brdu dobiti laptop i projektor - navode u saopštenju iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

U kabinetima JU OŠ „Mihailo Žugić“ instaliraće se pet računara, pet televizora od 55 inča i laptop a računarska učionica će se opremiti sa  tri računara, televizorom  55 inča i multifunkcionalnim štampačem. Područna jedinica u Borovici dobiće dva laptopa i dva projektora.

Računarskoj učinici JU OŠ „Bratsktvo-jedinstvo“ namijenjeni su laptop, projektor i multifunkcionalni štampač a za kabinete su predviđena četiri laptopa i tri projektora. Područna jedinica Brdo dobija laptop i projektor.

image
- FOTO: MPNI

U kabinetima JU OŠ „Dušan Ivović“ biće raspoređena četiri laptopa i tri projektora dok će se u računarskoj učionici naći dva laptopa, projektor i multifunkcionalni štampač. Područne jedinice u Pandurici, Glibaćima i Đurđevića Tari, dobiće po  laptop i projektor.

Za  računarsku učionicu JU OŠ „Jakub Kubur“ namijenjena su dva laptopa, projektor i multifunkcionalni štampač, a za kabinete pet laptopova i četiri 4 projektora. Područna jedinica Strahov Do dobiće laptop i projektor.

IT timovi će računarsku učionicu JU OŠ „Kruševo“ opremiti sa laptopom, projektorom i multifunkcionalnim štampačem a kabineti sa tri laptopa i tri projektora.  Područna jedinica Kakmuži, dobiće laptop i projektor.

U selu Mataruge, čije ime nosi i JU OŠ „Mataruge“,  u računarskoj učionici će se instalirati dva laptopa, projektor i multifunkcionalni štampač, a kabineti sa četiri laptopa i tri projektora. Područne jedinice Kozica  i Obarde dobiće  po laptop i projektor.

Kabineti JU OŠ „Mile Peruničić“ opremiće se sa pet laptopova i četiri projektora a računarska učionica sa laptopom, projektorom i multifunkcionalnim štampačem. Područne jedinice u Mijakovićima i selu Podborova, dobiće po laptop i projektor.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 17:38