/ - FOTO: M.N.
11/07/2022 u 13:49 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Polaganje vijenca na spomenik ,,Sat života‘‘: Šaljemo poruku mira i pomirenja, jer je mir naše najveće bogastvo

Asmir Pućurica iz UBNOR-a poručio je da Srebrenica nikada i nikome ne smije da se ponovi

Polaganjem vijenaca na Spomen obilježje “Sat života” , koji je inače podignut u znak sjećanja na otete putnike iz voza u mjestu Štrpci, danas je u Bijelom Polju obilježena 27. godišnjica od genocida u Srebrenici.Poštu stradalima u Srebrenici odala je delagacija UBNOR-a, Opštine Bijelo Polje, kao i građani koji i danas dijele bol sa porodicama žrtava.Među njima i predstavnici lokalne vlasti, kao i predsjednik Opštine Petar Smolović.

Asmir Pućurica iz UBNOR-a poručio je da Srebrenica nikada i nikome ne smije da se ponovi.

-Ovdje smo danas da bi u ime tog čovječanstva poslali poruku svima da Srebrenica ne smije da se ponovi, ni sjutra, ni nikada, ne zbog onoga što je bilo, već zbog onoga što će biti. Danas smo tu da se sjećamo svih onih koji su izgubili svoje živote tog tragičnog dana, ali i da opomenemo sadašnje i buduće generacije da je na nama odgovornost da se ovakvim povodima novije generacije više nikada ne okupljaju. Zato, iz Bijelog Polja šaljemo poruku mira i pomirenja, jer mir je naše najveće bogatstvo i mi smo dužni da ga čuvamo”, istakao je Pućurica i u ime Udruženja boraca i antifatsišta Bijelog Polja zahvalio svima koji su položili danas cvijeće u znak sjećanja na srebreničke žrtve

Stihovima Envera Muratovića “Sjenke smo srebreničke”, poštu žrtvama   odao je i Aco Srdanović.

-Genocid u Srebrenici je sjenka nad kolektivnom savješću čovječanstva već 27 godina. Mi smo danas ovdje jer se sjećamo žrtava i jer ne želimo da se nešto tako bilo kada i bilo kome ponovi”, kazao je Srdanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 16:46