Poribljavanje Slano jezero / - ŽELJKO ŠAPURIć
24/05/2024 u 12:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Poribljena nikšićka jezera, ribolovni zabran do 15. juna

Članovi Sportsko-ribolovnog kluba (SRK) Nikšić jutros su treći put ove godine poribili tri nikšićka jezera sa preko 2,5 tone konzumne kalifornijske pastrmke.

- Danas smo poribili Krupačko jezero sa 1,2 tone konzumne kalifornijske pastrmke, Slano jezero sa 1,6 tonom i Grahovsko jezero sa 200 kg pastrmke težine od 150 g do 250 g. Do sada nije bilo problema sa krivolovom, samo na početku zabrana, kada ljudi nisu znali i nadamo se da će do kraja ribolovnog zabrana tako i ostati - kazao je predsjednik SRK Nikšić Vujica Lalić. 

Lalić najavljuje da će sledeće poribljavanje biti od 1. do 5. juna.

image

predsjednik SRK Nikšić, Vujica Lalić

- ŽELJKO ŠAPURIć

Ribolovni zabran traje do 15. juna kada će biti održan Kup EPCG na kojem je do sada prijavljeno 14 ekipa iz različitih gradova Crne Gore. 

- Molimo ribolovce da taj dan ne izlaze na branu dok se takmičenje u ribolovu ne završi - dodaje Vujica. 

Ratko Tadić, pomoćnik sekretara Sekretarijata za finansije, razvoj i preduzetništvo Opštine Nikšić ističe da se iz godine u godinu povećava broj dozvola za ribolov što ukazuje na to da su jezera bogata ribom.

- Ribolov je uvijek bio značajan za naše podneblje, a radimo na tome i u planu je da na Krupačkom jezeru unaprijedimo sistem sportskog ribolova, da obezbijedimo iznajmljivanje opreme kako bi i turisti imali mogućnost da se bave ovom vrstom ribolova kao i da se naprave male ribolovni kućice i restoran, a sve u cilju razvoja turizma u našem gradu - kazao je Tadić.

Nadležni još jednom apeluju na poštovanje ribolovnog zabrana kako ne bi došlo do sankcionisanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 02:43