/ - POžAR IZNAD KAMENARA
12/08/2022 u 11:39 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hrabri vatrogasci dali sve od sebe: Požar u Herceg Novom pod kontrolom

Jako smo umorni, ali motivacija i volja je na zavidnom nivou, tako da se nadamo da nijedan objekat niti ljudski život neće biti ugrožen, poručio je Ćirović.

Uprkos vjetru koji otežava gašenje, požar iznad Kamenara kod Herceg Novog je stavljen pod kontrolu.

Objekti trenutno nisu ugroženi, a očekuje se i pomoć iz vazduha.

Prema riječima Zlatka Ćirovića, komandira Službe zaštite i spasavanja, trenutno su na požarištu četiri vozila Službe i dva Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Tivta.

- Danas je peti dan kako je aktivan požar na teritoriji Kamenari – Bjelske Kruševice. Situaciju otežava nepristupačnost terena i veoma jak vjetar koji je duvao tokom noći,  ali i tokom jutarnjih časova, što razbuktava požar . Vatrogasne ekipe su konstantno na terenu, gasimo svakodnevno. Ponovo uputili zahtjev Direktoratu za zaštitu i spašavanje da nam uputi vazduhoplov koji bi učestvovao u gašenju požara na toj lokaciji.

Iako vidno iscrpljeni, vatrogasci odlučno brane i ljude i imovinu.

- Za sada je, možemo reći, požar pod kontrolom. Kuće trenutno nisu ugrožene, niti vjerski objekti, što ne znači da neće biti, jer vjetar konstantno mijenja pravac i veoma je jak. Bićemo tu, daćemo sve od sebe. Jako smo umorni, ali motivacija i volja je na zavidnom nivou, tako da se nadamo da nijedan objekat niti ljudski život neće biti ugrožen- poručio je Ćirović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 07:02