Марко Ковачевић / - Жељко Шапурић
05/08/2023 u 09:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SO Nikšić danas o razrješenju Kovačevića

Predlog za razrješenje Kovačevića podnio je opozicioni Klub odbornika „Evropski tim za Nikšić“, a inicijativu su potpisali i odbornik Socijademokrata (SD) Nikola Zirojević kao i nezavisna odbornica Tatjana Knežević Perišić

Danas će biti održana vanredna sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić na kojoj će se razmatrati predlog o razrješenju predsjednika Opštine Marka Kovačevića.

Predlog za razrješenje Kovačevića podnio je opozicioni Klub odbornika „Evropski tim za Nikšić“, a inicijativu su potpisali i odbornik Socijademokrata (SD) Nikola Zirojević kao i nezavisna odbornica Tatjana Knežević Perišić.

U obrazloženju navode da Kovačevićevu smjenu traže zbog “nepoštovanja Ustava Crne Gore, javnog izlaganja poruzi Crne Gore i njenih simbola“.

„Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević u kontinuitetu pokazuje negatorski i unižavajući odnos i prema državi Crnj Gori i prema njenim simbolima“, navedeno je između ostalog u zahtjevu za razrješenje.

Povod za novu inicijatu za Kovačeviću smjenu opozicionim odbornicima nikšićke skupštine bio je nedavni događaj kada je Kovačević prisustvovao obilježavanju 13 godina rada Dnevnog centra. Tokom intoniranja himne problematizovan je položaj prsti njegove ruke. Kovačević je demantovao da je imao bilo kakvu skrivenu namjeru da pokaže nepoštovanje prema državnoj himni.

„Da je naša aktuelna inicijativa opravdana i ima pravno utemeljenje pokazuje i reakcija Osnovnog državnog tužilaštva koje je protiv Kovačevića podnijelo krivičnu prijavu, što je jasan pokazatelj da isti nije dostojan funkcije predsjednika Opštine Nikšić“, istaknuto je u zahtjevu.

Na današnjoj sjednici odbornici će razmatrati i izvještaj o izvršenju budžeta Opštine za period januar-jun ove godine,kao i predlog odluke o davanju saglasnosti na odluku o cijenama gradskog Komunalnog preduzeća.

(RTV Nikšić)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 19:32