фото: Д.С. / -фото: Д.С.
26/05/2021 u 13:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Туристичка организација Бар угостила новинаре француских телевизија

Након обиласка Скадарског језера, услиједила је дегустација вина у локалној винарији гдје су упознати са процесом производње

Претходна два дана Туристичка Организација Бар била  је у прилици да угости новинаре „РЕН ТВ“ из Русије и „ТВ Франце 1“ из Француске и упозна их са једном од најљепших дестинација општине Бар, Скадарским језером.

Првог дана посјете за екипу „РЕН ТВ-а“ организован је излет бродом током којег гости нијесу скривали одушевљење нетакнутом природом, културно-историјским насљеђем, а посебно симболом Скадарског језера, кудравим пеликаном којих има у све већем броју захваљујући адекватној заштити и бризи Националног парка Скадарско Језеро. Након повратка у Конобу у Вирпазару, главна тема била је снимање како се прави позната рибља чорба са Скадарског језера.

- Сви моменти снимања изгледали су врло професионално и имали смо осјећај као да се налазимо у неком филму. На тераси конобе рађене су припреме за чорбу- од сјецкања поврћа, зачина, чишћења и резања рибе, те разговора са водитељем корак по корак како направити рибљу чорбу- са одушевљењем су испричали.

- Новинар и сниматељ „ТВ Франце 1“ су такође посјетили Скадарско језеро, снимили су крстарење Скадарским језером, али и плажни комплекс „Пјешачац“, изграђеним у традиционалном стилу. Новинар и сниматељ још једном су нам потврдили колико је наша језерска обала истински чаробна. Након обиласка Скадарског језера, услиједила је дегустација вина у локалној винарији гдје су упознати са процесом производње- казали су из ТО Бар.

Студијске посјете су реализоване у сарадњи са НТО ЦГ, док је ТО Бар у сарадњи са партнерима била задужена за комплетну организацију на територији општине Бар.

Д.С.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 01:53