Opština Bar / - FOTO: OPšTINA BAR
20/12/2023 u 15:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

URA Bar: Formirati javni prevoz u gradu

Javni prevoz je jedan od najvažnijih načina korišćenja javnog prostora u gradu koji bi značajno doprinio smanjenju saobraćajnih gužvi i na dostupnost većeg broja slobodnih parking mjesta - saopštili su iz barske URE.

Odbornički klub Građanskog pokreta URA Bar i CIVIS-a podnio je amandman na Budžet Opštine Bar za 2024. godinu sa predlogom izrade studije izvodljivosti sa finansijskim procjenama za formiranje javnog prevoza.

- S obzirom na činjenicu da Opština Bar izdvaja 360.000 eura godišnje za prevoz učenika i penzionera, smatramo neophodnim izradu spomenute studije za formiranje javnog prevoza. Javni prevoz je jedan od najvažnijih načina korišćenja javnog prostora u gradu koji bi značajno doprinio smanjenju saobraćajnih gužvi i na dostupnost većeg broja slobodnih parking mjesta - saopštili su iz barske URE.

Naveli su da bi predloženom studijom isplativosti dobili procjenu mogućnosti, a studijom ekonomske efikasnosti podatke isplativosti u odnosu na troškove realizacije ovog projekta, koji odbornici koji čine vlast u Baru nisu podržali.

- U susret formiranju Parking servisa, koji je na današnjoj sjednici izglasan u Skupštini opštine Bar, a koji je direktan namet za građane Bara, smatramo da konstituenti vlasti, viziju razvoja grada moraju usmjeriti ka realnim potrebama našeg grada i svih njegovih građanki i građana - zaključili su iz opštinskog odbora URE u Baru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 22:59