Издато преко 30 хиљада упозорења у вези ношења маски / -Б.М.
25/04/2021 u 20:51 h
Б.М.Б.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Котору план да у мају буде преко 50 одсто вакцинисаних грађана

Оперативни штаб је констатовао да је епидемиолошка ситуација у граду знатно боља, те да је једини излаз из пандемије масовна вакцинација, каже за „Дан“ Зоран Вучиновић, начелник Комуналне полиције
Комунална полиција је у првом тромјесечју ове године издала преко 30.000 упозорења у вези са ношењем заштитне маске и држањем прописане физичке дистанце, саопштио је за „Дан“ Зоран Вучиновић, начелник Комуналне полиције Котор, која тренутно ради са девет службеника. Истиче да је тренутно најзаначајнија активност ове службе помоћ у организацији масовне вакцинације у Котору, која ускоро треба да стартује у Дому културе Шкаљари. У том правцу извршено је обиљежавање дјелова појединих паркинг простора на територији општине.
– Молимо све људе да буду стрпљиви и да схвате да то није забрана која је окренута против било кога, већ је то за опште добро како би грађани који дођу да се вакцинишу имали комодитет у смислу паркирања својих возила. Јер, на вакцинацију ће долазити и старији, као и људи који не могу адекватно да се крећу, објашњава он.
До почетка масовне вакцинације обиљежени дјелови паркинга могу се користири, а током масовне вакцинације моћи ће да се користе у вечерњим часовима.
image
Начелник Комуналне полиције Зоран Вучиновић
-Б.М.

Оперативни штаб за праћење епидемије Ковид-19 на територији града, чији је Вучиновић члан, констатовао је на свом прошлонедјељном састанку да је епидемиолошка ситуација у граду знатно боља, те да је једини излаз из пандемије масовна вакцинација.
– У том смислу Котор може да направи велики искорак, јер ћемо добити значајан број вакцина и мислим да већ у мају Котор може да буде у максималном броју вакцинисаних, што значи да је пројекција на преко 50 одсто вакцинисаних грађана, апострофира Вучиновић.
Он је саопштио да је комисија, у чијем су саставу били представници Комуналне полиције, Комуналне инспекције и Секретаријата за урбанизам, окончала посао пописа билборда и рекламних паноа на територији општине и евидентирала око 500.
За непрописно паркирање 120 казни у износу од преко 10.000
Када је у питању непрописно паркирање, у првом тромјесечју изречено је преко 600 упозорења и опомена, а наплаћено 120 новчаних казни у укупном износу од преко 10.000 еура.
– Максимално смо толерантни, али прекршаје које праве возачи и начин на који злоупотребљавају јавне површине је некоректан, истиче Зоран Вучиновић додајући да се најчешће узурпирају тротоари и јавне површине око пословних и других објеката.
– Иако у близини тих објеката постоје паркинзи, возачи злоупотребљавају јавне површине и ремете нормалан проток саобраћаја и пјешака. Ситуација је сада мало боља код Опште болнице и Дома здравља, јер су тамо присутне наше патроле – истиче Вучиновић.

У току је, каже, процедура везана за издавање рјешења за коришћење билборда, па ће садашњи корисници ових, сходно новом закону, сада привремених објеката, бити позвани да потпишу нове уговоре о закупу.
– Надамо се да ће у смислу комуналног реда бити много боља ситуација, као и да ће Општина убирати неки дио прихода од њиховог издавања који је у овом тренутку веома значајан и нужан. Што се цијена тиче, оне још увијек нијесу утврђене, а зависиће од позиције, површине и врсте билборда. На републичком нивоу су донесене директиве у вези са тим, тако да сам сигуран да ће цијене бити знатно мање него раније, али и да морамо успоставити ред јер има велики број билборда чије коришћење је било упитно у смислу законитости, закључио је Вучиновић.
Б. Марковић
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 07:44