BRUGGE, BELGIUM - FEBRUARY 10: Lynen Senne midfielder of Union St-Gilloise is fighting for the ball with Lang Noa forward of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Union St-Gilloise at the Jan Breydel stadium on February 10, 2023 in Brugge, Belgium, 10/02/2023 (Photo by Nico Vereecken/Photo News / PHOTO NEWS-NICO VEREECKEN
26/12/2023 u 14:55 h
Marko MilićevićMarko Milićević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Derbi kola u Brižu ispunjen golovima

Klub Briž je podigao svoju formu i sa ulogom favorita ulazi u ovaj derbi dok ekipa Rojal Unije trenutno dominira belgijskom Jupiler Pro ligom

Nakon nešto slabijeg starta sezone ekipa Klub Briža igrama u poslednje vrijeme polako opravdava ulogu jednog od najboljih timova u ovogodišnjem izdanju belgijskog šampionata. Nakon poraza upravo do ekipe Rojal Unije, domaća ekipa je vezala čak deset mečeva u nizu bez poraza, a pobjeda u prošlom kolu uz šest postignutih golova jasno stavlja do znanja da Klub Briž želi povratak u sami vrh tabele. Roni Dela je fantastično posložio svoju ekipu koja će predvodjena nevjerovatnim Tiagom Rodrigezom probati da nastavi seriju rezultata a upravo će napad obije ekipe biti presudan faktor u ovom derbiju.

Rojal Unija je još jednom potvrdila da ne želi da prepusti primat u Belgiji kada je riječ o elitnom fudbalu, a nova sezona u kojoj je dominacija prava riječ koja može opisati trenutno stanje na tabeli potvrdjuje ambicije gostujuće ekipe koja svim silama želi novu titulu. Gosti su u prvom dijelu sezone uspijeli da savladaju Briž rezultatom 2:1 a kao i u prethodnim međusobnim duelima opet je bolji napad odnio prevagu na kraju meča. Poslednja četiri meča gosti su riješili u svoju korist ali treba napomenuti da su protivnici bili ekipe iz donjeg dijela tabele pa će ovaj meč biti idealna prilika da Rojal Unija stvarno pokaže da li je kalibar za najveće domete u ovoj sezoni.

KOMENTAR: Poslednjih pet međusobnih duela ove dvije ekipe donijele su golove na obije strane, a na osnovu formi obije ekipe golovi ne bi smjeli izostati ni u ovom duelu.

NAŠ PREDLOG: gg4+

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:43