Ramuš Haradinaj / - FOTO: EPA-EFE OLIVIER HOSLET
13/12/2022 u 14:04 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Haradinaj posle sastanka sa Eskobarom: SAD traže spuštanje tenzija

Eskobar se sastao i sa predstavnicima Srpske liste a, kako je Srpska lista saopštila, razgovarano je o političko-bezbjednosnoj situaciji

Specijalni izaslanik predsednika SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar drugog dana posjete Prištini sastao se sa liderima opozicionih stranaka, penosi Blic.rs.

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je posle sastanka, kojem je prisustvovao i ambasador SAD Džefri Hovenijer, da su oni fokusirani na dešavanja na sjeveru KiM i da zahtjevaju da se spuste tenzije i uklone barikade.

Haradinaj je na Fejsbuku napisao da vjeruje da će to opredeljenje SAD "spasiti situaciju" i, kako je naveo, "vratiti nas konačnom sporazumu o priznanju".

Eskobar se juče u Prištini sastao sa predsjednicom i premijerom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem, ali posle tih sastanaka nije davao izjave.

Eskobar se takođe sastao i sa predstavnicima Srpske liste a, kako je Srpska lista saopštila, razgovarano je o političko-bezbjednosnoj situaciji.

Ranije je iz ambasade SAD u Beogradu rečeno da će Eskobar i savjetnik Stejt departmenta Derek Šole doći u Beograd 13. decembra.

Šole je, međutim, juče saopštio da je odložio posjetu Balkanu i Briselu jer je pozitivan na korona virus.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 00:48