Bakir i Sebija Izetbegović / - BAKIR I SEBIJA IZETBEGOVIć
13/03/2023 u 17:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Najavila tužbe: Sebiji Izetbegović zvanično poništeno zvanje magistra

Rješenje je poslato Sebiji Izetbegović, Medicinskom fakultetu u Sarajevu, nadležnom ministarstvu, Senatu i putem službenih servisa će biti poslato Službenim novinama u skladu s odlukom Senata

Generalnoj direktorki Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebiji Izetbegović, inače supruzi lidera Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića, zvanično je poništeno zvanje magistra.

Rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj potvrdio je za N1 Sarajevo da je Sebiji Izetbegović poništen upis u Matičnu knjigu magistranata, dodavši da je on postupio u skladu sa ovlašćenjima koja mu je dao Senat i da je potpisao rješenje koje je poslato na potrebne adrese.

- Rješenje je poslato Sebiji Izetbegović, Medicinskom fakultetu u Sarajevu, nadležnom ministarstvu, Senatu i putem službenih servisa će biti poslato Službenim novinama u skladu s odlukom Senata, rekao je Škrijelj.

Ovo rješenje je konačno i stupa na snagu danom donošenja.

Sebija Izetbegović je najavila da će podnijeti krivične prijave protiv Škrijelja i ostalih osoba koji su učestvovali u poništavanju magistarskog zvanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 01:33