/ - FOTO: BS- IBRAHIMOVIć SA IZETBEGOVIćE
24/01/2024 u 10:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ibrahimović-Izetbegović: Intenzivirati saradnju bošnjačkog naroda iz Crne Gore i BiH

Ibrahimović je istakao važnost dobre saradnje Bošnjačke stranke i SDA, uz poruku da ga raduju dobri bilateralni odnosi između Crne Gore i BiH

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović zajedno sa saradnicima, u okviru radne posjete Bosni i Hercegovini, sastao se u Sarajevu sa predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA) Bakirom Izetbegovićem.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i potpredsjednik Bošnjačke stranke Damir Gutić, poslanica BS Kenana Strujić–Harbić i šef kabineta predsjednika Bošnjačke stranke Izet Ćorović, razgovarano je o daljem jačanju veza i intenziviranju saradnje predstavnika bošnjačkog naroda iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

U tom kontekstu je inicirano kreiranje strategije kao zajedničkog sveobuhvatnog odgovora i pristupa izazovima sa kojima se bošnjački narod suočava u regionu.

Ibrahimović je istakao važnost dobre saradnje Bošnjačke stranke i SDA, uz poruku da ga raduju dobri bilateralni odnosi između Crne Gore i BiH.

Na sastanku je naglašena važnost snažnijeg uvezivanja organizacija Stranke demokratske akcije i Bošnjačke stranke koje okupljaju mlade i žene kroz realizaciju zajedničkih projekata.

Sagovornici su se saglasili da je budućnost regiona u EU i da je važno da sve bošnjačke partije u državama regije visoko u svojim prioritetima imaju taj cilj.

Osim Izetbegovića, sastanku su ispred SDA prisustvovali i potpredsjednik Haris Zahiragić i predsjednik Glavnog odbora Safet Softić.

Tokom radne posjete Bosni i Hercegovini predsjednik Ibrahimović imao je niz susreta sa istaknutim pojedinacima iz političkog, akademskog, kulturnog i poslovnog života Sarajeva i Bosne i Hercegovine porijeklom iz Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 05:00