/ - FOTO YOUTUBE SKRINPšOT
15/10/2023 u 07:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Osmani: Cilj događaja u Banjskoj aneksija sjevera, po ugledu na Krim

Ministar odbrane Kosova Ejup Maćedonci rekao je da je glavni cilj događaja u Banjskoj bila "okupacija teritorija na sjeveru", kao pokušaj da se taj region odvoji od ostatka Kosova

Kosovska predsjednica Vjosa Osmani izjavila je da događaj u Banjskoj nije organizovala grupa nezadovoljnih građana srpske nacionalnosti, već da je riječ o "paravojnoj ofanzivi iz Srbije", prenio je Albanian post.

- To je grupa ‘malih zelenih ljudi‘ koja je imala za cilj aneksiju, po ugledu na Krim- rekla je Osmani za francuski "Mond", koji je posvetio članak događajima u Banjskoj.

Ministar odbrane Kosova Ejup Maćedonci rekao je da je glavni cilj događaja u Banjskoj bila "okupacija teritorija na sjeveru", kao pokušaj da se taj region odvoji od ostatka Kosova.

- Pronašli smo mape koje pokazuju da su morala postojati tri operativna područja u kojima je učestvovalo više od 200 ljudi. Slučajna kontrola policije usred noći dovela do neuspjeha te operacije, što je dovelo do sukoba- tvrdi Maćedonci za "Mond".

Ponovio je da je zaplijenjeno oružje proizvedeno u Srbiji, što je za njega dokaz povezanosti događaja u Banjskoj i Beograda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 04:38