Вјоса Османи / - РТС
22/09/2021 u 11:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Османи се састала са Столтенбергом: Косово жели чланство у НАТО

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг захвалио је Косову на пружању привременог склоништа авганистанским избјеглицама које сарађују са НАТО и похвалио његову акцију као примјер сарадње и координације са савезницима

Косовска предсједница Вјоса Османи и шефица дипломатије Доника Гервала састале су се данас са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом којем су пренијеле да је основни циљ Косова да што прије постане пуноправни члан НАТО.

Саопштено је да је Османи истакла да је чланство Косова у НАТО важно због осигурање мира у региону, али и за промоцију и заштиту заједничких вредности.

Она је нагласила и посвећеност Косова да отвори ново поглавље сарадње са НАТО-ом, што значи укључивање Косова у „Партнерство за мир“.

Према њеним ријечима, Косовске безбједносне снаге су професионалне снаге, припремљене у складу са стандардима НАТО, које ће омогућити Косову да постане активна снага у оквиру регионалне и глобалне безбједности.

 - Поносни смо што наши војници заједно с војницима Оружаних снага САД учествују у заједничкој војној мисији у Кувајту. Ова мисија, прва такве врсте за Косово, доказ је наше спремности да допринесемо глобалном миру и безбједности - навела је Османи, преносе косовски медији.

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг захвалио је Косову на пружању привременог склоништа авганистанским избјеглицама које сарађују са НАТО и похвалио његову акцију као примјер сарадње и координације са савезницима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 22:32