Ponoš / - FOTO: N1
10/12/2022 u 14:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ponoš: Povratak srpskih snaga na Kosovo je jeftina propaganda Vučićevog SNS-a

To je manipulisanje strahom, jer je ta tema neostvariva, smatra bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije

Predsjednik pokreta Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš ocijenio da je pokretanje teme povratka srpskih snaga na Kosovo jeftina propaganda i manipulisanje strahom, jer je neostvariva.

- Priča o povratku naših snaga bezbjednosti zbog aktuelnog ugrožavanja bezbjednosti Srba na Kosovu i Metohiji, znajući da od toga nema ništa, neodgovorno je i nečasno prema našem narodu na Kosovu- rekao je bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije za Danas.

On je dodao da „noćno bdenje u trenerkama predsjednika, ministra odbrane i načelnika generalštaba uz fotoreportera teško da će učinitu život Srba na KiM bezbjednijim“.

- Zaoštravanje situacije na terenu kao pedigre za potpisivanje nepopularnih sporazuma neodgovorna je igra s vatrom. I Slobodan Milošević je smatrao da vlast može da sačuva ako Kosovo izgubi u ograničenom ratu. Tu cijenu je bio spreman da plati tuđim glavama i razaranjem zemlje - rekao je Ponoš.

Prema njegovim riječima, prije nego što je Srpska napredna stranka, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, zaposjela Srbiju, na sjeveru Kosova su funkcionisale institucije Republike Srbije.

- Danas etnički čiste albanske policijske snage demonstriraju silu na sjeveru. Toliko nam je SNS sačuvao Kosovo - rekao je Ponoš

On je još rekao da je poznato kako je Srbija izašla iz ratnih sukoba u prošlosti.

- Nadam se da smo nešto naučili. To što su danas na stolu još nepopularniji sporazumi, odgovorni su isti oni koji su nas dogurali do rata 1999. godine, a danas do ove situacije. U prošlosti znamo kako smo završili- zaključio je Ponoš.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 07:53