Ilustracija / - FOTO: SHUTTERSTOCK
07/05/2024 u 18:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tuzla: Iz jame u Mramoru izvučeno beživotno tijelo rudara

Spasilačka akcija u Rudniku lignita u Mramoru kod Tuzle okončana je tragično, s obzirom na to da je iz unutrašnjosti izvučeno beživotno tijelo rudara Asima Šehanovića, potvrđeno je za Klix.ba.

Nekoliko spasilačkih timova neprekidno su proteklih dana radili na uklanjanju nanosa zemlje i uglja koji su zatrpali dio jame mramorskog rudnika, kako bi došli do svog kolege koji je u petak ujutro ostao zatrpan na dubini od 170 metara.

I pored svih nadanja, akcija je završila tragičnim ishodom, s obzirom na to da su spasioci u jamskoj prostoriji nakon uklanjanja nanosa pronašli beživotno tijelo kolege Asima Šehanovića, inače prvog kopača.

Akcija spasavanja rudara u Tuzli će biti nastavljena i tokom noći

Učesnici akcije spašavanja u proteklim danima su prošli kroz veoma rizične aktivnosti, a nadljudskim naporima su pokušavali doći do rudara.

Kompleksnosti cjelokupne situacije dodatno su doprinosila konstantna stvaranja novih nanosa uglja i zemlje. Zbog toga su spasioci u ponedjeljak promijenili metodu proboja, koristeći posebne podgrade.

Do ove rudarske nesreće došlo je usljed naglog oslobađanja pritiska, odnosno obrušavanja mase koja je rudara živog zatrpala.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 09:10