Milorad Pupovac / - RTS
24/03/2024 u 19:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SDSS Milorada Pupovca izlazi samostalno na izbore u Hrvatskoj

Na parlamentarne izboreSDSS izlazi samostalno u 12. izbornoj jedinici, a kandidati će biti njen predsjednik Milorad Pupovac i potpredsjednice Dragana Jeckov i Anja Šimpraga, odlučila je danas Glavna skupština stranke.

Na izborima moramo dokazati da je naše političko predstavništvo Srba u Hrvatsko autentično i da nema drugoga i autentičnijeg, poručio je članovima Glavne skupštine Pupovac i podsjetio da je u proteklih 25 godina SDSS nosila odgovornost i vladala u nizu gradova i opština, ali nikada nije imala pretenzije da vlada Hrvatskom, pa ih nema ni sada, prenosi Hina.

On je istakao da je stranka podržavala one za koje je smatrala da udovoljavaju minimumu političkih vrijednosti koje nisu samo od interesa za Srbe u Hrvatskoj, nego i za Hrvatsku.

- Kada smo ocijenili da te političke minimalne vrijednosti nismo imali kome povjeriti i s kim podijeliti, to nismo činili, pa ni u vrijeme kada je Srba u Hrvatskoj bilo mnogo više od 3,2 odsto - kazao je Pupovac, ističući da oni koji govore da Srbi vladaju Hrvatskom šire mržnju i ne govore jezikom činjenica.

Prema njegovim riječima, iza SDSS su godine u kojima su i ta stranka i srpski narod u Hrvatskoj bili ućutkivani i stigmatizovani, u kojima su predstavnici, posebno ekstremne desnice, ali i pojedinci s nominalne ljevice, nastojali da grade svoju politiku ućutkivanjem Srba i njihovim stigmatizovanjem.

- Slobodno im bilo ako misle da je to za dobrobit zajedničke zemlje, ali mi ne vjerujemo u to - rekao je Pupovac, napomenuvši da je pred SDSS zadatak obnove „javnog glasa stranke i zajednice i proširivanja prostora političkog djelovanja“.

- To će nam biti jedan od prvih zadataka i u ovoj kampanji i posle nje - poručio je Pupovac, dodavši da bi se SDSS i nakon parlamentarnih izbora mogla „suočiti s teretom“ formiranja saborske većine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

22. april 2024 16:26