Jens Stoltenberg / - SHUTTERSTOCK
12/08/2022 u 16:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stoltenberg sa Vučićem i Kurtijem 17. avgusta

Vučić i Kurti sastaju se sa generalnim sekretarom NATO dan prije nove runde dijaloga Kosova i Srbije, uz posredovanje Evropske unije, koja je najavljena za 18. avgust

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg sastaće se 17. avgusta u Briselu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.

Kako je saopštila pres služba NATO, posle odvojenih razgovora najavljene su konferencije za novinare, u 15.30 Stoltenberga i Vučića, a u 17 sati Stoltenberga i Kurtija.

Vučić i Kurti sastaju se sa generalnim sekretarom NATO dan prije nove runde dijaloga Kosova i Srbije, uz posredovanje Evropske unije, koja je najavljena za 18. avgust.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da će sa Stoltenbergom razgovarati 17. avgusta zbog uloge koju NATO i Kfor imaju na Kosovu.

- To će biti dalji razgovori o uspostavljanju dobre saradnje, dobre komunikacije koja je veoma važna u kriznim momentima. Nadam se da ćemo imati dobar razgovor. Imali smo već telefonski razgovor i dogovorili smo da sjednemo i o svim problemima na Kosovu, posebno na sjeveru, razgovaramo u Briselu, rekao je on.

Govoreći o dijalogu sa Kurtijem, dan kasnije, Vučić je rekao da je „po tom pitanju veoma skeptičan da se može doći do rezultata“.

Kurti je danas rekao da „dijalog u Briselu ne treba da bude dijalog radi dijaloga, već dijalog za pravno obavezujući sporazum, za punu normalizaciju uz medjusobno priznanje Srbije i Kosova“.

- Ali morate da shvatite da od druge strane zavisi da li će biti dogovora, a što se mene tiče, volja i interes su neosporni i nepokolebljivi, rekao je Kurti u Prištini posle obilježavanja Dana omladine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. septembar 2022 19:16