/ -FOTO: JOURNICATION
29/08/2022 u 19:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stravične vijesti iz Prištine: Pet muškaraca silovalo djevojčicu od 11 godina

Slučaj je zabilježen i u današnjem izvještaju Kosovske policije, gdje se navodi da je žrtva nakon intervjua poslata na sigurno mjesto

Maloljetnicu iz Prištine u subotu je, kako se sumnja, silovalo pet osoba, javlja Portal Kossev.

Za ovaj slučaj policija je za sada uhapsila dvije, od kojih je jedna maloljetna. Tužilaštvo je pokrenulo istragu, a mediji pišu da je silovana maloljetnica stara 11 godina.

Portparolka prištinskog Osnovnog tužilaštva Ljaureta Uljaj potvrdila je za T7 da je tužilac zatražio određivanje mjere pritvora u nadležnom sudu protiv dvojice uhapšenih.

- Po nalogu tužioca – staratelja iz Odjeljenja za maloletnike, zadržano je dvoje osumnjičenih (jedan punoljetni i drugi maloljetni) zbog sumnje da su počinili krivično djelo ‘silovanje’, a tužilac je podnio zahtjev nadležnom sudu, za određivanje mjere pritvora- kazala je Uljaj za T7.

Ona je takođe kazala da preduzimaju sve neophodne istražne radnje u slučaju silovanja maloljetnice.

Kako je dodala, u ovoj fazi ne mogu da se daju dodatne informacije.

- Za predmetni slučaj preduzimaju se sve neophodne istražne radnje u koordinaciji sa svim nadležnim institucijama, pa s obzirom na to da se vodimo postupkom za maloljetnike, ne možemo davati druge podatke, zbog očuvanja integriteta maloljetnika u proceduri- rekla je ona.

Slučaj je zabilježen i u današnjem izvheštaju kosovske policije, gde se navodi da je žrtva nakon intervjua poslata na sigurno mhesto.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 10:07