Кријумчарене цигарете БиХ- Фото: АВАЗ / - Кријумчарене цигарете БиХ- Фото: АВАЗ
29/04/2021 u 17:38 h
Марија ТомићМарија Томић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пала група од 30 људи

Еуропол заплијенио 5,4 милиона цигарета
У међународној полицијској операцији ухапшено је 30 чланова организоване криминалне групе која је у Европи продавала милионе нелегалних цигарета и извршила више насилних пљачки.
Укупно 94 тоне дувана и 5,4 милиона цигарета уклоњено је из промета као резултат полицијске акције у којој су учествовале Холандија, Пољска и Еуропол.
Операција под шифрованим називом „Питбул” спроведена је у двије фазе у оквиру Европске мултидисциплинарне платформе против кривичних пријетњи (EMPACT).
Током прве акције „растурене” су двије илегалне фабрике у холандским градовима Шхаијик и Херлен, са производним капацитетом од преко милион нелегалних цигарета дневно, што је представљало по дану и по фабрици порески губитак од преко 243.000 еура, саопштио је Еуропол.
На лицу мјеста ухапшено је 21 лице, пољски и украјински радници у нелегалној фабрици и заплијењено 5,4 милиона фалсификованих цигарета, заједно са 40 тона сировог дувана и 800 килограма дувана за наргиле.
У Пољској је прошле недјеље спроведена друга фаза полицијске акције, усмјерена против вођа ове криминалне банде и том приликом ухапшено је девет особа и заплијењене 54 тоне дувана, заједно са машинама које се користе за производњу цигарета.
Полицајци су заплијенили и ватрено оружје, лажне полицијске униформе, уређаје за радио-комуникацију и ометаче сигнала, а према првим процјенама, због рада ове криминалне банде, губитак у пољском буџету процјењује се на више од 11 милиона еура.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 13:23