/ ILUSTRACIJA -FOTO HTTPS://WWW.WHO.INT
07/11/2022 u 21:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Britanija naredila karantin zbog moguće epidemije

Nacionalne mjere smještaja, koje su najavljene prošle sedmice, usmjerene su na sprječavanje interakcije kućnih ptica s divljim pticama

Sva perad i ptice koje se drže u zatočeništvu u Engleskoj od sada se moraju držati u zatvorenom prostoru kako bi se spriječilo širenje ptičje gripe.

Nacionalne mjere smještaja, koje su najavljene prošle sedmice, usmjerene su na sprječavanje interakcije kućnih ptica s divljim pticama, prenose Nezavisne.

Dolazi u trenutku kada se Ujedinjeno Kraljevstvo suočava s najvećim izbijanjem ptičje gripe s više od 200 potvrđenih slučajeva u komercijalnim objektima, malim posjedima i kod ptica kućnih ljubimaca od oktobra prošle godine.

Prošle je sedmice jedan ministar insistirao na tome da će Britanija imati dovoljno ćurki za Božić, prenosi "The National News".

Broj ćurki na policama supermarketa ove zime neće se smanjiti zbog ptičje gripe, rekao je ministar okoline Mark Spencer, dodajući da su ministri uvjereni u "robusne" snabdijevne lance Ujedinjenog Kraljevstva i dodatne mjere biološke sigurnosti uvedene posljednjih sedmica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:42