Moskva / - FOTO: SHUTTERSTOCK
27/03/2024 u 21:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Broj poginulih u Moskvi porastao na 143, Kremlj i dalj tvrdi da Ukrajina stoji iza napada

Prema poslednjim podacima broj žrtava terorističkog napada u Moskvi je 143. Povrijeđeno je 360 ljudi, i neizvjesne su prognoze za one u kritičnom stanju. Rusija čeka rezultate istrage, sumnja se u sposobnost Islamske države, tvrdi se da Ukrajina stoji iza napada.

Uprkos tome što je Islamska država priznala da stoji iza terorističkog napada, Moskva ne vjeruje da grupa, koja prema podacima Ujedinjnih nacija ima nekoliko hiljada ljudi, sposobna za takav napad. Žele da znaju njihove motive i nalogodavca. Marija Zahrova je izjavila da će Rusija pamtiti kako su zapadne zemlje mijenjale svoj stav.

- Da bi se skinule sumnje sa cijelog Zapada hitno je trebalo neko objašnjenje pa su kao adut iz rukava izvadili Islamsku državu. To što su Amerikanci u prva 24 sata, prije nego što ni požar nije bio ugašen, počeli da viču da nije u pitanju Ukrajina, mislim da je i to dokaz. Ne mogu to drugačije da kvalifikujem - navela je Zaharova.

Poslanici Dume zatražili su od Istražnog komiteta da sprovede istragu o umješanosti Sjedinjenih Država i drugih zemalja u organizaciji, finansiranju i izvođenju terorističkih akata protiv Rusije i o tome obavijeste javnost. Putin povodom Dana Nacionalne garde, ističe njihovu ulogu u zaštiti suvereniteta i bezbjednosti zemlje.

- Nacionalna garda Rusije obavlja važne i odgovorne zadatke, kao što su borba protiv kriminala, terorizma i ekstremizma i efikasna kontrola u oblasti trgovine oružjem - rekao je Vladimir Putin, predsednik Rusije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:29