neredi u parizu / - FOTO: TVITER
04/07/2023 u 07:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Neredi u Parizu nanijeli javnom prevozu štetu od 20 miliona eura

Kako se navodi, to uključuje "zapaljene autobuse, zapaljen tramvaj, dva oštećena tramvaja i uništenu urbanu infrastrukturu", prenose agencije

- Šestodnevni neredi nakon policijskog ubistva tinejdžera alžirskog i marokanskog porekla u pariskom predgrađu Nanter prouzrokovali su štetu od oko 20 miliona eura javnom prevozu u regionu Pariza, saopštile su danas lokalne vlasti.

Kako se navodi, to uključuje "zapaljene autobuse, zapaljen tramvaj, dva oštećena tramvaja i uništenu urbanu infrastrukturu", prenose agencije.

Francuska premijerka Elizabet Born je saopštila da će, bezbjednosne mjere uspostavljene prošle nedjelje, biti zadržane, uprkos smirivanju tenzija.

Francuski predsjednik Emanuel Makron naložio je ministrima, na hitnom stanku Vlade, da nastave da čine sve kako bi se uspostavio red i vratila bezbjednost i mir u toj državi.

Makron će danas u Jelisejskoj palati primiti 220 gradonačelnika i predsjednika opština u kojima su se proteklih dana demonstranti žestoko sukobljavali sa policijom i palili automobile i kuće.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:01