/ - PHOTO BY ROBERT TUDOR ON UNSPLASH
26/03/2023 u 09:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Njemačka će sjutra biti paralizovana zbog štrajka zaposlenih u saobraćaju

Ovim štrajkom će biti pogođen cjelokupni međugradski željeznički i gradski saobraćaj, kao i većina aerodroma

U ponedjeljak će se širom Njemačke održati veliki jednodnevni štrajk zaposlenih u željezničkom, vazdušnom i pomorskom saobraćaju, što će sasvim sigurno dovesti do kolapsa.

Ovim štrajkom će biti pogođen cjelokupni međugradski željeznički i gradski saobraćaj, kao i većina aerodroma. Prema nekim procjenama, štrajkom bi u ponedjeljak moglo biti pogođeno 380.000 putnika, a očekuje se da će saobraćaj biti poremećen i do sredine sledeće sedmice.

Predstavnik Njemačke željeznice (DB) pozvao je putnike da odgode putovanja ako je to moguće ili da ih premjeste na dan prije ili nakon štrajka.

Sindikati u Njemačkoj za 2,5 miliona zaposelnih traže veće plate, posebno izjednačavanje negativnog učinka inflacije na realne plate. Traži se povećanje prihoda od 10,5 posto.

Prema ispitivanju koje je sprovela njemačka novinska agencija DPA, uprkos velikim problemima koje donosi štrajk saobraćajnog sektora u Njemačkoj, većina građana ima razumijevanja za obustavu rada.

Demonstracije ne jenjavaju ni u Francuskoj u kojoj stotine hiljada ljudi na ulicama već nekoliko dana protestuje protiv sporne penzione reforme, prenosi Avaz.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
31. maj 2023 02:16