/ - FOTO: UNSPLASH
18/03/2024 u 17:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Poljski poljoprivrednici opet blokirali granicu prema Njemačkoj

Poljski poljoprivrednici ponovo su blokirali najprometniji granični prelaz između Njemačke i Poljske, pored grada Frankfurt na Odri, što je prouzrokovalo zastoje sa obje strane granice.

- U Frankfurtu i Gubenu su blokirani granični prelazi, a i u samom Frankfurtu se stvaraju velike gužve“, saopštila je policija u Frankfurtu na Odri u saveznoj pokrajini Brandenburg - prenosi N1.rs.

Prema najavama ljudi koji protestuju, blokada će trajati do srijede.

Poljski poljoprivrednici protestuju već nedjeljama protiv politike Evropske unije vezane uz subvencije agrara. Jedan od razloga protesta je i uvoz jeftinijih poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine.

I na njemačkoj strani poljoprivrednici već nedjeljama protestuju protiv politike njemačke vlade i ukidanju subvencija za gorivo.

U nekoliko navrata je zbog blokada dolazilo do saobraćajnih nesreća. Prije nekoliko dana, poljoprivrednici su na put u blizini Berlina prosuli đubrivo poslije čega se dogodila saobraćajna nesreća s nekoliko povrijeđenih.

Poljoprivrednici su u nekoliko navrata napadali i kolone u kojima su se nalazili članovi vlade, pripadnici stranke Zeleni, koje poljoprivrednici optužuju za vladinu agrarnu politiku.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 09:15