Ilustracija / Shutterstock
05/07/2023 u 23:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sinovi u Italiji ostavili su očevo tijelo u zabačenom mjestu i primali njegovu penziju

Tri sina i djevojka su pod istragom zbog navodnih prekršaja, uključujući prevaru penzionog organa i nezakonito korišćenje kartice

Italijanska policija vjeruje da su tijelo čovjeka koji su prije godinu dana pronašli šetači na udaljenom mjestu u regionu Abruca, tamo ostavili njegovi sinovi koji su nastavili da primaju očevu penziju.

Tijelo Bruna Delnegra (81), koji je preminuo prirodnom smrću, pronašla su dva kanadska planinara prošlog jula u pećini oko 350 kilometara od njegovog doma u Traniju, u južnom regionu Pulje, piše Gardijan.

Vjeruje se da je Delnegro preminuo nekoliko dana ranije, prenijeli su italijanski mediji.

Umjesto da prijave smrt, njegovi sinovi Benito, Domenico i Salvatore i djevojka jednog od muškaraca navodno su stavili tijelo u vreću za spavanje i prevezli ga preko dvije regionalne granice u udaljeno selo Kastrovalva u Abrucu, namjeravajući da ga tamo ostave dok su mu penziju trošili od 3.000 eura mjesečno.

Tri sina i djevojka su pod istragom zbog navodnih prekršaja, uključujući prevaru penzionog organa i nezakonito korišćenje kartice.

Policija prvo nije mogla da utvrdi identitet pokojnika, pa je u aprilu odlučeno da on bude sahranjen u grobnici sa oznakom “subjekt nepoznat”. Jedini trag bio je implantat femoralne proteze pronađen tokom obdukcije, što je konačno omogućilo policiji da napreduje u slučaju.

Ovo nije prvi takav slučaj u Italiji

Ovaj jeziv slučaj nije prvi te vrste u Italiji. U maju ove godine otkriveno je da je muškarac u Veroni pet godina držao leš svoje majke kod kuće dok je primao njenu penziju. U martu je do sličnog otkrića došlo u gradu u Pulji, sin je 10 godina skrivao tijelo svog oca kod kuće.

Prošle nedjelje, muškarac u Kaliforniji izjasnio se krivim za skrivanje smrti svoje majke 30 godina. To mu je omogućilo da zatraži preko 800.000 dolara beneficija namijenjenih njegovoj majci, piše Gardijan.

Nakon što je Delnegroov identitet utvrđen, lovili su njegove sinove nakon što je automobil u vlasništvu jednog od njih, za koji se vjeruje da je korišćen za transport tijela, primijećen na nadzornoj kameri u oblasti Kastrovalve oko datuma njegove smrti.

Delnegro, koji je radio za lokalni zdravstveni organ u Traniju, neko vrijeme je bio vezan za krevet. Policija vjeruje da je njegove sinove motivisala pozamašna penzija njihovog oca, koja im je, zajedno sa njegovom ušteđevinom, u proteklih godinu dana dala 60.000 eura.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 09:00