Кристијан Шмит / EPA-EFE - HAYOUNG JEON
25/06/2022 u 18:30 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šmit: Dodik me pozvao na njegovo imanje da pijemo rakiju, nisam prihvatio

Možda možemo o tome pričati kasnije. Prvo ćemo raditi, ja sam Njemac, pa ćemo onda piti rakiju, kazao je Šmit u intervjuu za bijeljinsku BN televiziju.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit, kojem političari u Republici Srpskoj osporavaju legitimitet, izjavio je da ga je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik pozvao da dođe na njegovo imanje u Bakincima kod Laktaša, ali da on to za sada nije prihvatio, prenosi Nova S.

Dodik: Svašta smo čuli od Šolca posljednjih dana, Bože sačuvaj

-Dodik i ja se poznajemo već godinama, imam poziv da dođem na njegovo privatno imanje i popijemo piće. Možda možemo o tome pričati kasnije. Prvo ćemo raditi, ja sam Njemac, pa ćemo onda piti rakiju- kazao je Šmit u intervjuu za bijeljinsku BN televiziju.

On je kazao da je njegov posao da sa političarima u BiH vodi dijalog, kao što se dijalogom moraju rešavati i sva sporna pitanja u BiH.

Komentarišući to što ga političari u RS osporavaju, Šmit je kazao da onima koji se bave tom temom ne treba posvećivati puno pažnje.

-Mogu samo reći da sam u punoj funkciji, da sam nastupao u Savetu bezbjednosti, idem u Beograd i tamo me prihvataju (predsjednik Srbije) Aleksandar Vučić i patrijarh SPC-a. A kada imam blagoslov crkve, onda to mora biti to- naglasio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:59