Stano i Lajčak / - KOLAž
15/05/2024 u 21:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Stano i Lajčak: Ne postoji spremnost Beograda i Prištine da se pronađe kompromis

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je danas nakon sastanka sa glavnim pregovaračima u Briselu da je spreman da ponovo ugosti obje strane ukoliko pokažu spremnost da postignu međusobno prihvatljivo privremeno rješenje.

- Ugostio glavne pregovarače Kosova i Srbije po 7. put o posljedicama odluke Centralne banke Kosova. Nažalost, strane nisu uspjele da postignu sporazum - napisao je Lajčak na društvenoj mreži Iks (X).

Portparol Evropske unije, koja posreduje dijalogom Beograda i Prištine Peter Stano, napisao je na Iksu da strane nisu uspjele da naprave kompromis oko preostalih otvorenih pitanja.

- EU žali zbog toga i ocjenjuje da ne postoji spremnost Beograda i Prištine da se pronađe kompromisni sporazum ubuduće - navodi on.

U Briselu je završen trojni sastanak delegacija Beograda i Prištine uz posredstvo Evropske unije (EU) bez rješenja u vezi sa odlukom centralne banke u Prištini o upotrebi dinara.

Sastanak delegacija Beograda i Prištine u Briselu završen bez dogovora

Nakon nove runde dijaloga Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača koja je trajala skoro 7 sati, glavni pregovarač Petar Petković izjavio je novinarima u Briselu da je Srbija predložila šest konstruktivnih predloga o upotrebi dinara, ali da je Priština sve odbila.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. jun 2024 04:47