Avion, Ilustracija / - EPA
01/10/2023 u 22:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Turska odmazda za napad u Ankari: Vazdušni napadi na objekte Radničke partije Kurdistana

Uništeno je ukupno 20 objekata terorista, a veliki broj terorista je neutralisan, navodi se u saopštenju Ministarstva

Turska je izvela vazdušne napade na objekte Radničke partije Kurdistana u sjevernom Iraku nakon pokušaja terorističkog napada u Ankari, saopštilo je Ministarstvo nacionalne odbrane Turske.

-Vazdušni napadi izvršeni su na objekte terorista u oblastima Metina, Hakurk, Kandil i Gara na sjeveru Iraka. Uništeno je ukupno 20 objekata terorista, a veliki broj terorista je neutralisan, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Podsjetimo, jaka eksplozija odjeknula je u nedelju u Ankari, u neposrednoj blizini zgrade turskog Ministarstva unutrašnjih poslova, a turske vlasti saopštile su da se radi o terorističkom napadu.

Oružani sukob sa Radničkom partijom Kurdistana počeo je u Turskoj 1984. godine, a obnovljen je 2015. godine. U sjevernom Iraku nalaze se baze RPK, protiv kojih turske oružane snage izvode vazdušne i kopnene operacije. Prisustvo turskih trupa u logoru Zlikan severoistočno od Mosula dugo je bilo izvor nesuglasica između Bagdada i Ankare, koja opravdava prisustvo potrebom za borbu protiv zabranjene RPK.

sputnikportal.rs

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. decembar 2023 09:38