/ - UNSPLASH ILUSTRACIJA
18/07/2023 u 14:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Grčkoj i dalje bukte požari

U regionu Dervenohorije, oko 40 kilometara od Atine, gdje su izgorjele hiljade hektara šuma, borba sa vatrenom stihijom trajala je tokom cijele noći

U Grčkoj su i dalje aktivni šumski požari, a ekipama na terenu situaciju otežavaju jaki vjetrovi i velike vrućine. U regijama Lutraki, Anavisos i Saronida, gdje su izgorjele mnoge kuće, vatra se proširila na naselja, prenosi Anadolija.

U regionu Dervenohorije, oko 40 kilometara od Atine, gdje su izgorjele hiljade hektara šuma, borba sa vatrenom stihijom trajala je tokom cijele noći.

Zvaničnici su naveli da je požar u stalnom porastu zbog jakog vjetra na tom području. Zvaničnici grčke vatrogasne službe saopštili su da u gašenju požara učestvuje helikopter, šest kanadera, 140 vatrogasaca i 48 vozila.

Grčka meteorološka služba je upozorila da je opasnost od požara i danas velika. Ministar za klimatsku krizu i civilnu zaštitu, Vasilis Kikilias, rekao je da su šumski požari u ponedjeljak izbili na 81 lokaciji i da su dvije osobe privedene u vezi sa požarima.

Grčku je, kao i dio Evrope, ovog vikenda pogodio prvi toplotni talas. U Atini se živa u subotu popela na 39 stepeni, dok je Akropolj nekoliko dana zatvoren u najtoplijem dijelu dana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 04:50